Jump to content

Herring Knightsbridge vs Herring Mayfair vs <cos innego?>

Anachronis
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Planuje zakup kolejnych lepszych butow do kolekcji.

aktualnie posiadam jedna pare trzewikow Yanko, trzewiki Herringa, Barkery Nevisy, Crownhille i jedna pare Barkerow Luton.

Niestety widac dokladnie roznice w cenie - moje czarne Lutony zaczynaja sie rozchodzic w szwach i chcialbym je wymienic na cos lepszego.

Mam dosc szeroka stope, wiec brytyjskie G to moj fit. Barkery w G pasuja zasadniczo idealnie.

Rozwazalem dwa modele jak na razie:

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=91&shoeid=448&brandid=6&catid=42&oldcolid=766&stype=0&colourid=418

oraz

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=1027&shoeid=3447&brandid=6&catid=42&oldcolid=5282&stype=0&colourid=1872

Czy ktos z kolegow mial do czynienia z ktoryms z tych modeli? Czym one sie w ogole roznia poza gorna linia przeszycia i innym wykonczeniem podeszwy? Nawet nie potrafie okreslic, ktore wykonczenie jest lepsze.

A moze macie jakies inne propozycje w podobnym przedziale cenowym?

Pozdrawiam :)

Mam od kilku lat Herring Knightsbridge. Generalnie jestem z nich bardzo zadowolony, zwłaszcza, że kupowałem je jeszcze za 155 funtów. Wspomniałeś o posiadanych trzewikach Yanko, więc dodam, że sposób łamania skóry w Herringach i jej mięsistość odpowiadają mi zdecydowanie bardziej niż w Yanko trzewikach ze skóry również czarnej cielęcej.

Hmm, jesli jedne robil Barker ,a drugie Loake, to fit G w Mayfair'ach powinien byc analogiczny jak w zwyklych barkerach? Zakladam, ze kazda z firm robi buty na wlasnych kopytach, a nie jakichs dostarczonuch przez Herringa.

Jesli chodzi o Yanko, to jest to zdecydowanie moj najgorszy zakup butowy i poza jakoscia skory niestety nie mam zbyt wiele dobrego do powiedzenia o tej marce