Dominik_O Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Szanowni, Ostatnio wybrałem się w moich Gordonach Levet na przymusowy spacer po mieście, kiedy na chodniku było sporo śniegu. Wydaje mi się, że podeszwa prawego buta musiała mocno zamoknąć, ponieważ od tamtej pory w czasie chodzenia but wydaje charakterystyczny dźwięk, podobny do piszczenia. Czy ktoś mógłby mi poradzić, w jaki sposób najlepiej i najbezpieczniej pozbyć się tego problemu? Buty od trzech dni stoją na półce w prawidłach i nie zanosi się na poprawę.... Cytuj
szewc24 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zależy jaką podeszwę masz w Levetach, gdyż spody są dwu-warstwowe. Może być skóra- skóra, lub guma - skóra. Podeślij fotki. Cytuj
Dominik_O Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Dałem im odpocząć 10 dni, nie chodziłem w nich i pozwoliłem im leżakować w temperaturze pokojowej - pomogło tylko częściowo, buty wydają dźwięk rzadziej, jednak wciąż go wydają. Cytuj
szewc24 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Podeślij zdjęcie z boku, może uda się wywnioskować, czy śródpodeszwa jest skórzana, czy gumowa, możesz to też samemu sprawdzić, powinieneś rozpoznać. Jeśli jest tak jak myślę, to jedynym rozwiązaniem byłoby zrobić spody z prawdziwego zdarzenia. Cytuj
leonid Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Srodpodeszwa gumowa?! Jaki sens ma takie rozwiazanie? Cytuj
Dominik_O Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Śródpodeszwa jest zdecydowanie skórzana, inny kolor stąd to wrażenie. Czy założenie zelówek może rozwiązać problem ? Cytuj
szewc24 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Srodpodeszwa gumowa?! Jaki sens ma takie rozwiazanie? Sensu nie ma, też próbuję to zrozumieć, ale cóż, tak jest i koniec. Dotyczy to ok. 70 % tego modelu, w pozostałych 30 % jest skórzana. Cytuj
szewc24 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Śródpodeszwa jest zdecydowanie skórzana, inny kolor stąd to wrażenie. Czy założenie zelówek może rozwiązać problem ? Samo podzelowanie nic nie da, bo nie w tym problem. Należałoby najlepiej usunąć dolną podeszwę, przeszyć śródpodeszwę i dopiero później odbudować gumą/skórą dolną podeszwę. Różne śródpodeszwy - gumowa i skórzana Wygląd śródpodeszwy gumowej Po naprawie z śródpodeszwą skórzaną, przed ostatecznym wykończeniem Po naprawie z śródpodeszwą gumową Cytuj
Trensowy Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Zdecydowanie lepiej się prezentują. Cytuj
Dominik_O Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Chyba nie do końca rozumiem, jeżeli do tej pory buty nie piszczały, a teraz zaczęły, to dlaczego wymagają rozbiórki podeszwy? A może to wina przesuszenia podeszwy? Cytuj
leonid Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Bo jak zamokly to klej mogl puscic, mogla cos sparciec, spuchnac, wypatrzyc sie, itd. Cytuj
Dominik_O Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Rozumiem, nie widzę jednak gumy. Czy jeśli buty są jeszcze na gwarancji, to warto reklamować taką wadę? Nigdzie nie jest napisane, że w butach nie można chodzić po deszczu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi