Skocz do zawartości

Suszenie obuwia - jak to zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Ostatnio wybrałem się w moich Gordonach Levet na przymusowy spacer po mieście, kiedy na chodniku było sporo śniegu. Wydaje mi się, że podeszwa prawego buta musiała mocno zamoknąć, ponieważ od tamtej pory w czasie chodzenia but wydaje charakterystyczny dźwięk, podobny do piszczenia. Czy ktoś mógłby mi poradzić, w jaki sposób najlepiej i najbezpieczniej pozbyć się tego problemu? Buty od trzech dni stoją na półce w prawidłach i nie zanosi się na poprawę....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podeślij zdjęcie z boku, może uda się wywnioskować, czy śródpodeszwa jest skórzana, czy gumowa, możesz to też samemu sprawdzić, powinieneś rozpoznać. Jeśli jest tak jak myślę, to jedynym rozwiązaniem byłoby zrobić spody z prawdziwego zdarzenia.

Opublikowano

Srodpodeszwa gumowa?! Jaki sens ma takie rozwiazanie?

Sensu nie ma, też próbuję to zrozumieć, ale cóż, tak jest i koniec. Dotyczy to ok. 70 % tego modelu, w pozostałych 30 % jest skórzana.

Opublikowano

Śródpodeszwa jest zdecydowanie skórzana, inny kolor stąd to wrażenie. Czy założenie zelówek może rozwiązać problem ?

Samo podzelowanie nic nie da, bo nie w tym problem. Należałoby najlepiej usunąć dolną podeszwę, przeszyć śródpodeszwę i dopiero później odbudować gumą/skórą dolną podeszwę.

Różne śródpodeszwy - gumowa i skórzana

post-1882-0-40833800-1455007903_thumb.jp

Wygląd śródpodeszwy gumowej

post-1882-0-60784200-1455007958_thumb.jp

Po naprawie z śródpodeszwą skórzaną, przed ostatecznym wykończeniem

post-1882-0-16450000-1455008029_thumb.jp

Po naprawie z śródpodeszwą gumową

post-1882-0-31212700-1455008256_thumb.jp