Dyjamentowski Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Mam niezbyt grube, skórzane rękawiczki bez ocieplenia w kolorze jasnobrązowym, które mają kilka plamek oraz są zwyczajnie brudne. Którą pralnię w Warszawie polecacie? Najwygodniej byłoby w centrum albo gdzieś na osi północ-południe. A może lepiej to zrobić samemu? Jeśli tak, to czy jest godny polecenia poradnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Pan Czesław Jamroziński pierze wykonane przez siebie rękawiczki w płatkach mydła. Prał mi dwie pary i jestem zadowolony. Może podejmie się również wyprania rękawiczek wykonanych przez kogo innego. http://www.rekawiczki.waw.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Tak z ciekawości, co oznacza pranie w płatkach mydła? Woda z mydłem (płatkami), same płatki mydła, coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Powiedział "woda z płatkami mydła", przyjąłem do wiadomości i nie drążyłem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 'W zamierzchłych' czasach był to bardzo popularny sposób na delikatne pranie, a płatki mydlane można było kupić w każdym sklepie z chemią gospodarczą Sypało się płatki mydlane do ciepłej wody i w tak utworzonym roztworze się prało (z tego co wiem - ręcznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Takie kompleksowe przemoczenie skóry nie wpłynie na jej wykończenie? Ostatnio przez nieuwagę chlapnąłem herbatą z sokiem malinowym na skórzaną spódnicę swojej małżonki. Początkowo nie zauważyłem plamy i zdążyła zaschnąć. W wielkiej tajemnicy oczyściłem delikatnie to miejsce wodą z mydłem (nie tarłem). Niestety skóra zmieniła wyraźnie odcień Musiałem zrobić jej (dalej w ukryciu) szybką renowację środkami Saphir. Mam nadzieję, że się nie wybrudzi podczas noszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 W moim przypadku nie wpłynęło. Wyprane zostały żółte rękawiczki irchowe z sarny (wiadomo jak wyglądają po sezonie ) oraz bordowe z licowej skóry, pobrudzone błotem pośniegowym z domieszką soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi