Jump to content

Jaki tłuszcz wybrać?

sir
 Share

Recommended Posts

Witam,

kupiłem sobie ostatnio skórzane derby, do noszenia na codzień. Jako, że zbliża się jesień, ale też ze względu na to, że będę je często użytkował, mam zamiar zaimpregnować te buty i odżywić skórę tłuszczem. Wybór padł na Saphir, bo z tej firmy mam też krem. Saphir ma w swojej ofercie kilka tłuszczów, z czego wybrałem ostatecznie dwa i tutaj proszę o Waszą pomoc - który z nich wybrać - Saphir Beaute du Cuir Dubbin HP - podobno wzbogacony tłuszczem z fok i łososia, popularny - bardzo dużo osób kupuje go na allegro i Saphir Medaille D'cur - z linii produktów Saphir w czarnych opakowaniach, tych ponoć najbardziej ekskluzywnych - nie ma wzmianki o żadnych dodatkach, tyle tylko, ze jest przeważnie 12-15 złotych droższy od tego pierwszego, ale mimo to też jest kupowany. Nigdzie nie znalazłem żadnego porównania, nawet na wykresie z tego forum go nie ma:

skuteczno%9C%E6_saphir.jpg

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś doradził mi który z tłuszczów wybrać.

Pozdrawiam

Witam,

kupiłem sobie ostatnio skórzane derby, do noszenia na codzień. Jako, że zbliża się jesień, ale też ze względu na to, że będę je często użytkował, mam zamiar zaimpregnować te buty i odżywić skórę tłuszczem. Wybór padł na Saphir, bo z tej firmy mam też krem.

Ja mam ten czarny Saphira, ale użyłem go w przeciągu dwóch lat dwa razy - do przesuszonej skory cholewki w 10-letnich oxfordach i raz natłuściłem podeszwę skórzaną w innych butach. Takze moim zdaniem weź tańszy, bo i tak nie będziesz z tego często korzystał. Tego się nie używa co tydzień, bo przetłuścisz skórę, nie mówiąc juz ze o takich sprawach jak lustro itd. po intensywnym nakładaniu tłuszczu mozna zapomnieć.