Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

proszę o poradę. Jakie marki / modele możecie polecić, ewentualnie odradzić. Obecnie używam Speedo Mariner SX bez korekcji i wada wzroku stała się na tyle niekomfortowa, że podjąłem minimum wysiłku :oops: aby uświadomić sobie, że okulary pływackie z korekcją są dostępne w ofercie wielu producentów. Pozostaje tylko trafiony wybór :ugeek:

Opublikowano

Używam od chyba dwóch lat jakiegoś modelu Speedo (przyciemniene). Kupowałem na szybko w sklepie sportowym; były też firmy Arena (bezbarwne) ale nie było mojej wady. Podsumowując jestem zadowolony; przy mojej wadzie wzroku bez okularów korekcyjnych wizyta na basenie była udręką.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Koledzy,

proszę o poradę. Jakie marki / modele możecie polecić, ewentualnie odradzić. Obecnie używam Speedo Mariner SX bez korekcji i wada wzroku stała się na tyle niekomfortowa, że podjąłem minimum wysiłku :oops: aby uświadomić sobie, że okulary pływackie z korekcją są dostępne w ofercie wielu producentów. Pozostaje tylko trafiony wybór :ugeek:

Jaka jest różnica cenowa za dołożenie do danego modelu szkieł korekcyjnych?

Opublikowano

Ja długo się nad korekcją w okularach do pływania zastanawiałem i w końcu wybrałem okulary bez korekcji + soczewki kontaktowe. Takie połączenie gwarantuje mi dobre widzenie gdy już zdejmę okulary i idę do szatni lub po prostu pływam bez okularów. Poza tym nie miałem specjalnego zaufania do szkieł korekcyjnych w okularach do pływania.

Opublikowano

Ja mam okularki firmy Shoptic i ogólnie jak dla mnie jest ok, chociaż pierwszy raz usłyszałem o tej firmie przy odbiorze okularów :) Nie rozglądałem się za nimi specjalnie, tylko zamówiłem u optyka przy okazji zakupu okularów "zwykłych" i do tej pory się trzymają. Kosztowały (nie pamiętam dokładnie kiedy, ale dość dawno temu) chyba 90zł, ale nie wiem czy cena jest zależna od wady (mam -7). Problemem jest to, że nie da się (przynajmniej wtedy się nie dało, no i nie wiem czy jest to zależne od marki) zrobić okularków z cylindrami. 

Opublikowano

Moja żona używa Aqua Speed i jest bardzo zadowolona (to już jej druga para). Nie wiem czy jest to standardem u wszystkich producentów, ale w przypadku AS, każdy okular kupuje się oddzielnie dostosowując go do konkretnej wady w każdym oku.