damiance Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Koledzy, proszę o poradę. Jakie marki / modele możecie polecić, ewentualnie odradzić. Obecnie używam Speedo Mariner SX bez korekcji i wada wzroku stała się na tyle niekomfortowa, że podjąłem minimum wysiłku aby uświadomić sobie, że okulary pływackie z korekcją są dostępne w ofercie wielu producentów. Pozostaje tylko trafiony wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Używam od chyba dwóch lat jakiegoś modelu Speedo (przyciemniene). Kupowałem na szybko w sklepie sportowym; były też firmy Arena (bezbarwne) ale nie było mojej wady. Podsumowując jestem zadowolony; przy mojej wadzie wzroku bez okularów korekcyjnych wizyta na basenie była udręką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Koledzy, proszę o poradę. Jakie marki / modele możecie polecić, ewentualnie odradzić. Obecnie używam Speedo Mariner SX bez korekcji i wada wzroku stała się na tyle niekomfortowa, że podjąłem minimum wysiłku aby uświadomić sobie, że okulary pływackie z korekcją są dostępne w ofercie wielu producentów. Pozostaje tylko trafiony wybór Jaka jest różnica cenowa za dołożenie do danego modelu szkieł korekcyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ja długo się nad korekcją w okularach do pływania zastanawiałem i w końcu wybrałem okulary bez korekcji + soczewki kontaktowe. Takie połączenie gwarantuje mi dobre widzenie gdy już zdejmę okulary i idę do szatni lub po prostu pływam bez okularów. Poza tym nie miałem specjalnego zaufania do szkieł korekcyjnych w okularach do pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamM Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ja mam okularki firmy Shoptic i ogólnie jak dla mnie jest ok, chociaż pierwszy raz usłyszałem o tej firmie przy odbiorze okularów Nie rozglądałem się za nimi specjalnie, tylko zamówiłem u optyka przy okazji zakupu okularów "zwykłych" i do tej pory się trzymają. Kosztowały (nie pamiętam dokładnie kiedy, ale dość dawno temu) chyba 90zł, ale nie wiem czy cena jest zależna od wady (mam -7). Problemem jest to, że nie da się (przynajmniej wtedy się nie dało, no i nie wiem czy jest to zależne od marki) zrobić okularków z cylindrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Moja żona używa Aqua Speed i jest bardzo zadowolona (to już jej druga para). Nie wiem czy jest to standardem u wszystkich producentów, ale w przypadku AS, każdy okular kupuje się oddzielnie dostosowując go do konkretnej wady w każdym oku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 U innych producentów jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi