macaroni Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... -4,99.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Incognito Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Panowie, dołączam SIĘ ... dołączam link i dołączam zdjęcia. Marynarka, koszula, spodnie i poszetka pochodzą od Krawca z ul. Łąkowej w Poznaniu, od Henryka Krupy. * tutaj plecy, reszta pod linkiem: viewtopic.php?f=1&t=4&p=3182#p3182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 16 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Incognito Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Średniej grubości tweed - 100% wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 16 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Marynarka wygląda świetnie. Napisz coś o technice szycia. Klejone? Jak twarda konstrukcja, ramiona itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Incognito Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Marynarka wygląda świetnie. Napisz coś o technice szycia. Klejone? Jak twarda konstrukcja, ramiona itd. Macaroni, dziękuję za opinię. Marynarka od Krupy w tym wydaniu to tkz. półcanvas. Dzięki temu nie jest, aż tak sztywna ale też nie faluje jak koszula. Ramiona bez przesadnej ilości wypełnienia. Ogólne założenie było takie aby marynarka wyglądała na mnie naturalnie. Dziurki na rękawach zostały wyszyte ręcznie, tak jak w przypadku butonierki. Ręczna robota to również cała krawędź marynarki od dołu do kołnierza - na około, kieszenie oraz prace wewnętrzne, rękaw, kołnierz, podszewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Mówić półkanwas masz na myśli to, że usztywniona jest tylko pierś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Incognito Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Usztywnienie sięga pod linię klatki piersiowej, w zasadzie sięga do linii talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Witam, Chciałem się zapytać, czy pan Krupa pracuje sam, czy razem z nim pracuje również pan Rzeszutko (taki dużo młodszy od pana Krupy). Jeśli tak, to czy możecie coś powiedzieć o umiejętnościach krawieckich pana Rzeszutko? -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTom777 Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Witam, prawie rok temu miałem przyjemność z Panem H. Krupą oraz K. Rzeszutko. Pan Karol jest wnukiem lecz również uczniem mistrza Krupy. Podczas mojej obecności w pracowni miałem okazję podziwiać marynarkę szytą przez Pana Karola dla siebie. Robiła wyśmienite wrażenie. Co więcej ucięliśmy sobie prawie dwugodzinną pogawędkę o bespoke. Pan Karol jest nie tylko uczniem, który posiadł tylko formalnie "warsztat-umiejętności" krawieckie, lecz jest to jego pasja. Polecam. Kto ma wątpliwości, proponuję by spotkał się z Panem K. Rzeszutko osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ile Panowie życzą sobie za garnitur (marynarka, spodnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ile Panowie życzą sobie za garnitur (marynarka, spodnie)? Spodnie 300 PLN Marynarka 1.500 PLN Garnitur 2.000 PLN Do powyższych cen trzeba doliczyć cenę materiału PS: końcowa cena zależy oczywiście od szczegółów. Najlepiej samemu się skontaktować i wypytać dokładnie -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 No to kolejny krawiec, który dzięki forum podniósł ceny o 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @torunianin a dzwonileś i dowiadywale ś się czy masz wcześniejsze doświadczenia z tym krawcem? Wniosek z tego taki, ze adresy dobrych krawców należy zachowywać dla siebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Z własnego doświadczenia sprzed roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Nie dziwi mnie to. Krupa & Rzeszutko są także na facebook'u i dość dobrze sobie poczynają na nim. To normalna kolej rzeczy. Gdybym miał jakiegoś krawca w rodzinie, to czysto hobbystcznie zająłbym się pr i social media dla niego. Za kilkanaście lat szycie na miarę będzie luksusowym bespoke z Zachodu. U nas jeszcze zostało kilku ostatnich mohikanów z epoki kiedy szycie na miarę było koniecznością, ale ten świat przeminął i oni też kiedyś odejdą. Ostanie się Zaremba, Turbasa i kilku innych jeśli dobiją z marką i cenami do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Ile Panowie życzą sobie za garnitur (marynarka, spodnie)? Spodnie 300 PLN Marynarka 1.500 PLN Garnitur 2.000 PLN Albo mi się wydaje, albo to jest zupełnie niezgodne z jakimikolwiek zasadami marketingu: hamburger - 3zł cola - 5zł hamburger + cola - 10zł Chyba, że garnitur to coś więcej niż spodnie i marynarka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 hamburger - 3zł cola - 5zł hamburger + cola - 10zł Tyle, że to nie hamburger z Mc Donald's tylko robiony na specjalne zamówienie Możesz mieć garnitur i za 3.000 To są ceny przykładowe, żeby mieć jakiś ogólny pogląd Najlepiej chyba będzie zadzwonić samemu i się zapytać ile by kosztowało to, czy tamto PS: garnitur to nie tylko spodnie i marynarka -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Zauważyłem dużą aktywność firmy w profilu na Facebooku, więc podaję odnośnik: http://www.facebook.com/KrupaRzeszutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 11 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 Byłem dzisiaj - co prawda nie do szycia, ale do przeróbki i byłem miło zaskoczony. Miałem okazję porozmawiać i z panem Krupą, i panem Rzeszutko. Wydaje mi się, że oryginalnie nazwa zakładu pochodziła od spółki z córką, którą kiedyś miałem okazję spotkać w zakładzie. Bardzo sympatycznie było zobaczyć kogoś w podobnym do swojego wieku, który od razu załapał, o co mi chodzi i naprostował trochę p. Krupę Zwłaszcza, jeśli chodzi o szerokość nogawki (chciałem mniej niż 23cm) i długość rękawów. Pozostaje teraz poczekać i pójść po odbiór, znów chwilę delektując się tamtejszym klimatem! Kurcze, tam będzie mój pierwszy bespoke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 http://smaknabyty.pl/ludzie/staromodne- ... arketingu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 http://www.kruparzeszutko.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Praca w pracowni: http://vimeo.com/69150541 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Wszystkich pasjonatów autentycznej i rasowej sztuki szewskiej, pragniemy poinformować, iż naszą krawiecką przestrzeń uzupełniła znakomita marka butów Allen Edmonds. Zapraszamy do oględzin ... Uploaded with ImageShack.us z profilu firmy na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Propozycja na jesień więcej na FB https://www.facebook.com/KrupaRzeszutko : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi