lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Czy któryś z Panów wyceniłby oryginalną szablę oficerską na podstawie zdjęć, ew. pomógłby w sprzedaży? Nie znam się zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Nie jestem specjalistą w temacie ale od drugiej strony, chętnie rozważę możliwość zakupu po poznaniu szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 To jest taka szabla (oryginalna): http://www.muzeumwp.pl/emwpaedia/szabla-paradna-wojska-polskiego-wz-1976-90.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 http://www.artdeco.sklep.pl/p839,oficerska-szabla-paradna-wojska-polskiego-wz-76-90-w-pochwie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 OK - ale to jest szabla wykonana na wzór szabli Wifamy, a ja mam szablę Wifamy. Cena identyczna, ale z dwójką przed siódemką Poprosiłbym, żeby zostawić temat jeszcze do wtorku, może któryś z Kolegów ma uwagi bądź propozycje. Potem można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Ja tam się na broni białej nie znam zupełnie, ale mam małą kolekcję antyków i dużo czasu spędzam na poszukiwaniach. Moim skromnym zdaniem ta szabla, ze względu na jej młody wiek, przedstawia niewielką wartość kolekcjonerską (czy ktoś orientuje się w "nakładzie" takich szabel, tj. ile ich powstawało rocznie? wydaje mi się, że całkiem sporo...). Ponieważ jednak jest to szabla (zakładam, że w bardzo dobrym stanie), a szable raczej z definicji tanie nie są, jej wartość bazowa (abstrahując od kolekcjonerskiej) na pewno jest spora. W zeszłym tygodniu oglądałem z nudów ceny współczesnych japońskich mieczy samurajskich i - choć to pewnie nieporównywalne - przy ich cenach te 2800 PLN to darmocha. Powiedziałem, co wiedziałem. Edit: doczytałem w linku o ilości egzemplarzy, ale informacja nie jest do końca jasna; powstało ich 370 do 1990, a po 1990? Jak zmieniło się godło, to pewnie wymienili wszystkie... Masz tą z nowej serii, z orłem w koronie? Jeśli jest ich tylko 370, to chyba niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Na mojej szabli jest data 1987 i orzeł bez korony. Nie jest to miecz Hattori Hanzo;-) ale szabelka bardzo fajna, tyle że mnie te klimaty w ogóle nie pociągają. Stan jest rzeczywiście bardzo dobry, chyba nikogo nią nie usieczono;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Na mojej szabli jest data 1987 i orzeł bez korony. Nie jest to miecz Hattori Hanzo;-) ale szabelka bardzo fajna, tyle że mnie te klimaty w ogóle nie pociągają. Stan jest rzeczywiście bardzo dobry, chyba nikogo nią nie usieczono;-) o, to moja data urodzenia... 2800 mówisz? Gdyby się tak potoczyło, że musiałbyś zejść z ceny poniżej 2000, to się może odezwij na PW... według mojego skromnego doświadczenia wersja bez korony może mieć większą wartość kolekcjonerską niż ta z koroną (bo już takich bez korony nie będzie), chyba że tych z koroną wyszło bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi