Heathcliff Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Witam, Powoli zabierałem się do kupna jasnobrązowych brougesów do noszenia z ciemnymi jeansami. Usłyszałem jednak dzisiaj opinię, że ciemne jeansy, z tych o wzmocnionym farbowaniu, mogą zafarbować skórę jasnobrązowych butów? Zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia z użytkowania tego typu zestawu? Dobrze wypastowane i zakremowane buty mogą złapać kolor z jeansów? Zaznaczam, że z uwagi na proporcje ciała nie podwijam nogawek. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Skoro nowymi spodniami można pobrudzić sobie dłonie, to pewnie można i buty. Tylko jakoś nie mogę sobie wyobrazić co musiałbyś robić, żeby to osiągnąć Cytuj
Stormont Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie wiem, czy coś Ci to podpowie, ale mi raw denim faktycznie zafarbował białe adidasy. Nie próbowałem tego wyczyścić, bo jest mi to obojętne - i buty i dżinsy traktuję jako zestaw na spacer po bułki do sklepu. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie mam podobnych doświadczeń i trudno mi to sobie wyobrazić, ale wosk chyba wystarczająco zabezpieczy buty. Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Raw denim pobrudzi białe conversy lub jasne zamszowe chukka, ale półbuty ze skóry licowej powinny ocaleć. Cytuj
Mateusz3M Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie każde ciemne jeansy to raw denim nawet jak kolega w temacie określił o wzmocnionym farbowaniu (nie mówie że ktokolwiek z was tak uważa, chcę tylko wyjaśnić wątpliwości jeśli ktoś takie ma), poza tym dobrej jakości raw denim nie powinien farbować bardzo widocznie, a na pewno nie tak żeby nie dało się łatwo tego pozbyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi