spiryt Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Ktokolwiek nosił, ktokolwiek wie. Jak to jest z rozmiarówką Incotex; czy slim fit jest naprawdę slim, czy też może jak u Charles Tyrwhitt? Czy osoba na solidnej podstawie (nogi), musi zaopatrzyć się w regular? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1447-spodnie-chinos-dyskusje-i-porady/?p=143833 Tutaj Lathlaer wspominał coś o ww. marce. Po więcej informacji musiałbyś przejrzeć tamten wątek i ewentualnie napisać pw do Lathlaera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Nie trzeba pw, melduję się Nie wiem czy mogę pomóc w tej kwestii, bo mam tylko dwie pary spodni tej firmy i żadna nie jest slim fit - spodnie są "straight leg" i "classic chino". Nie mam do tego ani jednej pary spodni CT, więc tym bardziej nie pokuszę się o żadne porównanie. Mogę natomiast - ale to już nie dzisiaj, tylko jutro - zmierzyć szerokość nogawek w spodniach, które kupiłem (rozmiary 48 IT i 32 w pasie) - jeśli to cokolwiek pomoże. Pomóc mógłby ew. Brzydalllo, to dzięki niemu w ogóle spojrzałem na tę markę i ma chyba większe doświadczenie w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Byłbym wdzięczny. Też przymierzam się do clasic chino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Proponuję zmierzyć pas oraz szerokość nogawki bezpośrednio w kroku oraz na samym dole, przy podaniu długości nogawki - to wszystko wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akhenaton Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 slim fit incotex to naprawde slim fit, powiedzialbym wrecz legginsy (w razie potrzeby moge podac wymiary 34x34)... zdecydowanie sugeruje classic lub regular... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Moje w pasie to standardowy rozmiar 32, szerokość nogawki to ok. 27 cm zaraz w kroku i schodzi do 18,5 cm przy nogawce - z tym, że oczywiście spodnie miałem skracane, więc nie wiem ile tam na samym końcu by wyszło oryginalnie. W tej chwili długość nogawki od kroku to ok. 73 cm. To rozmiar 48 IT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 27 cm to podejrzanie mało - najlepiej złożyć spodnie na pół (przodem na płasko, potem nogawka na nogawkę), a potem zmierzyć szerokość od kroku, czyli "punktu najbardziej w tył". Tak czy owak - jeśli spodnie w tym rozmiarze (80-82 cm w pasie) mają 18.5 cm na dole (w okolicy dołu), to są dość wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Kurcze wąskie; te straight legsy też są takie wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Użytkuje dwie pary więc jeśli mogę coś doradzić, to tylko tyle, że jeśli ktoś ma nogi mocno rozbudowane to radzę sobie podarować zakup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Cenna uwaga dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi