Jump to content

[POZNAŃ] Dobry szewc? Zna ktoś?

Agniecha
 Share

Recommended Posts

Witam, pilnie szukam naprawdę oddanego swojej pracy szewca, który naprawi mi zdartą skórę na obcasach. Do tej pory albo rozkładali ręce, albo (hit!) chcieli zamalować...Lubie te buty, trochę kosztowały i wolałabym naprawić, a nie żegnać się z nimi po pół roku :) Czekam na adresy fachowców!

Poznań, ulica Rolna, niedaleko sklepu Żabka, zwie się "Poznański szewc".

Nigdy w życiu!

Zaniosłem do nich raz buty do podzelowania (moje pierwsze GYW). Tak szlifowali zelówkę, że "wyrównali" żłobienia boku podeszwy, a dla cholewki skończyło się tym:

post-4282-0-10003400-1417210310_thumb.jp

Od tego czasu odwiedzam tylko Pana Bernarda: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/560-poznań-szewc-jakubowski-bernard/?hl=%2Bszewc+%2Bpozna%C5%84

Poznań, ulica Rolna, niedaleko sklepu Żabka, zwie się "Poznański szewc".

"Poznański szewc" rok temu skopiował zdjęcia z mojej strony internetowej i zamieszczał jako swoje realizacje. Po interwencji zostały usunięte. Oczywiście piszę to w pełni świadomie, dysponując odpowiednią dokumentacją.

Ja znam/znałem się dobrze z tą młodszą osobą pracującą na Rolnej - tylko jemu oddawałem moje buty.

U mnie trzy razy wymieniał fleki, raz zelował. Raz przy wymianie fleków i mi i jemu nie podobał się efekt końcowy. W trybie pilnym zostało to poprawione od początku.

Dodawałem zawsze komentarz, że mi się nie spieszy, ważne by robota była zrobiona poprawnie skutkowało.

Reakcja młodszego z Panów na moje pytanie "co tu się stało?" była mniej więcej w rodzaju "echhh a jednak zauważył..."

Po tym jak chciał to naprawić wcierając wosk szewski do podeszw w kolorze bardzo ciemnego brązu, zabrałem buty żeby je ratować i wyszedłem. To była moja pierwsza wizyta u tego szewca, więc po prostu po takiej prezentacji niekompetencji, nie zamierzałem im powierzać "dalszej naprawy".

• 1 month later...
  • 2 years later...

Dzień dobry,

chciałabym odświeżyć temat. Czy znajdę w Poznaniu szewca wykonującego buty na miarę, a także projektanta/konstruktora obuwia? Kogoś, z kim mogłabym porozmawiać o butach, rzemiośle, tworzeniu obuwia? Jeśli tak, to kto, gdzie? Będę wdzięczna za szybkie odpowiedzi, temat jest dość pilny :)  Jeśli mam zamieścić pytanie w innym miejscu, to proszę o wskazówkę :)