Agniecha Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Witam, pilnie szukam naprawdę oddanego swojej pracy szewca, który naprawi mi zdartą skórę na obcasach. Do tej pory albo rozkładali ręce, albo (hit!) chcieli zamalować...Lubie te buty, trochę kosztowały i wolałabym naprawić, a nie żegnać się z nimi po pół roku Czekam na adresy fachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Poznań, ulica Rolna, niedaleko sklepu Żabka, zwie się "Poznański szewc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Poznań, ulica Rolna, niedaleko sklepu Żabka, zwie się "Poznański szewc". Nigdy w życiu! Zaniosłem do nich raz buty do podzelowania (moje pierwsze GYW). Tak szlifowali zelówkę, że "wyrównali" żłobienia boku podeszwy, a dla cholewki skończyło się tym: Od tego czasu odwiedzam tylko Pana Bernarda: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/560-poznań-szewc-jakubowski-bernard/?hl=%2Bszewc+%2Bpozna%C5%84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Poznań, ulica Rolna, niedaleko sklepu Żabka, zwie się "Poznański szewc". "Poznański szewc" rok temu skopiował zdjęcia z mojej strony internetowej i zamieszczał jako swoje realizacje. Po interwencji zostały usunięte. Oczywiście piszę to w pełni świadomie, dysponując odpowiednią dokumentacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Ja znam/znałem się dobrze z tą młodszą osobą pracującą na Rolnej - tylko jemu oddawałem moje buty. U mnie trzy razy wymieniał fleki, raz zelował. Raz przy wymianie fleków i mi i jemu nie podobał się efekt końcowy. W trybie pilnym zostało to poprawione od początku. Dodawałem zawsze komentarz, że mi się nie spieszy, ważne by robota była zrobiona poprawnie skutkowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Nigdy w życiu! Zaniosłem do nich raz buty do podzelowania (moje pierwsze GYW). Tak szlifowali zelówkę, że "wyrównali" żłobienia boku podeszwy, a dla cholewki skończyło się tym: 20141128_222350.jpg Jak się skończyła sprawa ? Wezwałeś zakład do usunięcia wadliwej naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Reakcja młodszego z Panów na moje pytanie "co tu się stało?" była mniej więcej w rodzaju "echhh a jednak zauważył..." Po tym jak chciał to naprawić wcierając wosk szewski do podeszw w kolorze bardzo ciemnego brązu, zabrałem buty żeby je ratować i wyszedłem. To była moja pierwsza wizyta u tego szewca, więc po prostu po takiej prezentacji niekompetencji, nie zamierzałem im powierzać "dalszej naprawy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Klimatycznie i cenowo - ul. Kopernika, na rogu. Znacznie drożej, ale na dobrych materiałach na Marcinie, w okolicach kina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Ja daję do podzelowania panu Franciszkowi Setnemu na Kasprzaka 26. Bardzo już starszy pan, ale robi wszystko jak należy. Naprawiał mi też obcasy, kiedy skóra się zdarła. Zaniosę też do niego moje nowe Loaki do podzelowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Letta Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Dzień dobry, chciałabym odświeżyć temat. Czy znajdę w Poznaniu szewca wykonującego buty na miarę, a także projektanta/konstruktora obuwia? Kogoś, z kim mogłabym porozmawiać o butach, rzemiośle, tworzeniu obuwia? Jeśli tak, to kto, gdzie? Będę wdzięczna za szybkie odpowiedzi, temat jest dość pilny Jeśli mam zamieścić pytanie w innym miejscu, to proszę o wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi