Jump to content

alternatywa dla Alden Suede Unlined Bluchers

dsc
 Share

Recommended Posts

Panowie,

szukam alternatywy dla:

http://www.harrisonlimited.com/harrison_footwear/alden-suede-unlined-blucher-in-snuff/

Z tego, co czytalem Alden zmienil kopyto w tym modelu na Barry, ktory jest mocno szerokim kopytem i zgaduje, ze but bedzie mi klapal na nogach. Zrobilem krotki research i nic podobnego u europejskich producentow nie znalazlem, albo mozliwe, ze slepy jestem, wiec jak ktos widzial podobne poza Alden'em to dajcie znac:)

Pzdr,

T.

Nie wiem, o jakich parametrach stopy posiadasz ;-), ale ja odbieram ten model kopyta Aldena jako bardzo komfortowy i zgrabny (w odniesieniu do modeli o mniejszym stopniu formalności). Fakt, stopę mam raczej szeroką o wysokim podbiciu i w przypadku trzewików z cordovanu na kopycie barry w tęgości D (normalna) odczuwam jeszcze minimalny dyskomfort związany z ciut za mała tęgością, ale za to ich prezencja jest świetna. W przypadku modeli szerokich (tęgość E i większa) but może (w zależności od modelu) faktycznie wyglądać trochę kapciowato. Jeżeli jednak stopę masz w miarę normalną to powinno być O.K.

Dla mnie wiekszosc modeli obuwia na rynku ma zbyt szerokie okolice podbicia (sam mam dosc wysokie podbicie) z dosc sporymi nadmiarami skory na bokach, co znacznie pogarsza wizualny odbior buta, szczegolnie z gory. Klopot w tym, ze modele z waskimi kopytami sa na ogol waskie po calosci, co nie zostawia odpowiedniej ilosci miejsca na palce. To troche tak jak z krojem ubran z wieszaka dla osob sczuplych i wysokich, jak robisz downsize zeby ciuch wygladal mniej obszernie to rekawy sa za krotkie:)

Aldeny musialbym przymierzyc i z tym jest najwiekszy klopot. Cenowo po przelicznikach walutowych i dodaniu cla itp cena wychodzi z kosmosu, a przy zwrocie to sie robi cala zabawa malo oplacalna.

T.

• 11 months later...