damiance Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Pan Stanisław jest jednym z najstarszych krawców warszawskich, wciąż aktywnym zawodowo. Po kilkuletniej przerwie (ostatnia lokalizacja na Grochowskiej), otworzył pracownię na Bialanach (Chomiczówka). Pasaż Chomiczówka ul. J. Conrada 15A, lokal 8 tel. 697-542-039 Dzisiaj miałem przymiarkę spodni, które najprawdopodobniej zadebiutują na najbliższej, październikowej imprezie Stowarzyszenia But w Butonierce. Cena za igłę 350 pln Jeżeli kiedykolwiek traficie do pracowni na Chomiczówce pytajcie o historię warszawskiego krawiectwa. Pan Stanisław to skarbnica wiedzy i anegdot. Również związanych z osobami publicznymi, których garnitury wyszły spod igły Pana Stanisława. W pracowni możecie również zastać Pana Michała Kokosińskiego, zdobywającego krawiecką wiedzę u boku ojca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Koledzy, Po dzisiejszym odbiorze spodni, Pan Stanisław pochwalił mi się książką: Srebrni Chłopcy Zagórskiego medalowa dekada polskich koszykarzy a w niej taki oto fragment: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Kawał historii... ...A jak oceniasz spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 bardzo dobrze, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Koleżanki i Koledzy, ze smutkiem informuję, że zmarł mistrz Stanisław Kokosiński. Wiem, że są na forum osoby które go znały, publikuję informację o pogrzebie. Niech Mu ziemia lekką będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Mała aktualizacja, tradycja krawiecka w rodzinie jest kontynuowane przez syna Pana Stanisława - Michała Kokosińskiego, który poprosił mnie o podanie na forum nowych danych kontaktowych: ul. Wrzeciono 17 m 114 numery telefonów: (22) 299-29-37 730-700-205 723-511-456 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klient1985 Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Tragedia nie krawiec ... skończył zawodówkę i chce jechać na opinii ojca ... nadaje się do szycia worków na ziemniaki. Nie polecam a wręcz odradzam Bierze pieniądze i znika nie odbiera telefonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Rozumiem że kolega musiał mieć tragicznie zrealizowane zamówienie, skoro specjalnie się zarejestrował aby napisać taką opinie. Mogę prosić uzasadnienie swojej opinii, może zdjęcia z uwagami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi