rd5 Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Cześć, Czy orientujecie się gdzie niedrogo mogę nabyć tkaninę Loro Piana. Może być sklep internetowy lub stacjonarny w Warszawie. Chciałem uszyć garnitur w Emanuel Berg ale przy obłędnym kaszmirze jaki znalazłem cena skacze do ponad 10000. Chcę kupić ten materiał i na spokojnie pomyśleć gdzie szyć, za stosunkowo niewiele wyższe pieniądze mam bespoke w Mediolanie np Gianni Campagna (z pierwszej 10 na świecie). Już nie mówiąc o rodzimych krawcach, którzy pewnie nie będą drożsi od Berga. Pozdrawiam Rd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Na samo pytanie niestety nie umiem odpowiedzieć, ale obłędny kaszmir sam w sobie może kosztować kilka tysięcy złotych. A u tego krawca w Mediolanie, lub jakiegoś rodzimego, nie możesz też kupić materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd5 Napisano 3 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Na samo pytanie niestety nie umiem odpowiedzieć, ale obłędny kaszmir sam w sobie może kosztować kilka tysięcy złotych. A u tego krawca w Mediolanie, lub jakiegoś rodzimego, nie możesz też kupić materiału? Pewnie mogę ale za jaką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Najprościej zadzwonić/pójść i się zapytać. Polska jest generalnie dosyć unikalna jeśli chodzi o dostępność materiałów - w dużej mierze dzięki Szarmantowi (zaki na forum). W Londynie jeśli jako klient indywidualny chcesz kupić materiał u producenta/dystrybutora to dostajesz dużo wyższą cenę niż kupując go przy okazji zamówienia u krawca. Jestem niemal przekonany, że podobna praktyka jest we włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Cześć, Czy orientujecie się gdzie niedrogo mogę nabyć tkaninę Loro Piana. Może być sklep internetowy lub stacjonarny w Warszawie. (...) Zapytaj tutaj: www.klanandson.pl. To hurtownia mieszcząca się w Dziekanowie Leśnym za Łominakami, która sprzedaje także ilości detaliczne. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Na Al. klanandson wystawia teraz tweed marki LP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Skontaktuj się z p. Natalią http://www.tkaniny-italia.pl/- mają końcówki serii LP za bardzo przyzwoite pieniądze. A tak na marginesie to jakie wedle informacji Kolegi ma ceny Gianni Campagna za full bespoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cravatte26 Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 MOzesz kupic tkaniny w butikach Loro Piana w Mediolanie np. na via Montenapoleone. Loro Piana nie ma w Polsce agenta, bo sprzedaje te tkaniny bezposrednio. I firma jest bardzo selektywna. NIeliczni krawcy w Polsce moga pracowac z ta tkalnia. A sam kaszmir jest drogi - nawet do 450 euro (i wiecej) za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi