Gość Iacobus Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Dziękuję. Niestety z powodu zbyt małej liczby postów nie mogę wysłać prywatnej wiadomości. Stąd też byłbym wdzięczny za przysłanie adresu mailowego lub czegoś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Ja jak wspominałem coś chętnie, dałem znać. Odnośnie czarnego -> wrzućmy go w kategorię ubioru 'scenicznego', bo tak też raczej będzie używany (cóż, niefilharmoniczny chórzysta całkiem często ma do wyboru dowolny z kolorów Forda T od stóp do głów ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Czy inicjatywa żyje? Pisałbym się na 10 fularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 10 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2011 Inicjatywa żyje, wasze propozycje przekazałem do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 10 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2011 Czy kolega Iacobus dostał info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Uwaga - wszystkich zamawiających proszę o sprawdzenie PM - niektóre fulary są niedostępne. To raz. Dwa - ceny są w USD. Trzy - sklep proponuje zapoznać się z ofertą bawełnianych fularów tutaj: http://www.etsy.com/shop/Gentlemansjabot ponieważ "If you wish to order any of them just let us know and we will organize this for you as well". Czekam na Wasze decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Większość fularów powyższej strony się pokrywa z tymi z naszej bazowej strony, ale może ktoś znajdzie dla siebie coś innego. Ja pozostaję przy swoim wyborze. PS Amerykański dolar teraz stoi niżej od kanadyjskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Panowie lista finalna ustalona ze sklepem (wszystko co podaliście mi w ostatnich PM jest). Czekam na info w sprawie kosztu przesyłki. Jeśli będzie to coś ekstra to policzymy w stosunku do ilości zamawianych fularów. Cło (ewentualne) będzie liczone w stosunku do wartości poszczególnych zamówień. Jeśli ktoś życzy sobie info o wartości całego zamówienia to proszę o PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Update: Proszę sprawdzić PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Panowie - koszty przesyłki będą nieco niższe (w sumie parę złotych różnicy), ponieważ jeden z nas zrezygnował z kilku fularów. Po ich dotarciu do kraju, ustaleniu cła i wysyłki krajowej przeliczę wszystko ponownie. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Powinienem mieć PM? Bo nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Nie wysyłałem ci PM. Fulary są od kilku dni w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Ok, pytałem tylko pod wpływem 'proszę sprawdzić PM'. Dziękuję za inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Panie kolego - żeby wyjaśnić ewentualne wątpliwości - udział w zamówieniu biorą udział, oprócz mnie, Francuz, Zaki, Frankenstein oraz proceleusmatyk. Nie dostałem od Pana kolegi PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Tak, dokładnie dlatego pisałem maila, wyjaśniając w mailu że nie nabyłem praw do wysyłania PW przez forum. Nic to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Fulary właśnie do mnie dotarły- BEZ CŁA Sprawdzę, czy zamówienie się zgadza i dostaniecie ode mnie PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 UPDATE: Wszystko się zgadza. Macie PM-y na skrzynkach. Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub zastrzeżenia, to proszę o PM. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Otrzymałem przesyłkę z fularami. Wszystko w najlepszym porządku. Dziękuję Łukaszowi za zorganizowanie całej transakcji. Mam nadzieję, że za jakiś czas powtórzymy całą akcję. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Otrzymałem właśnie przesyłkę z fularami - dofrunęły całe i zdrowe Tak jak frankenstein serdecznie dziękuję Łukaszowi za sprawną organizację akcji - można z Tobą konie kraść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Dziękuję kolegom za wzorową współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Da radę dostać gdzieś wełniany fular w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Zapytam jeszcze raz, czy robi się fulary z takiej wełny jak krawaty, a jeśli nie to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Osobiście nie spotkałem się z wełnianymi fularami, choć nie wykluczam, że ktoś może coś takiego robić. Generalnie jest taka zasada, że wełna nie powinna przylegać do ciała. 1. Filcuje się, mechaci się i w ogóle robi się brzydka pod wpływem wilgoci, a pot dodatkowo zawiera również sól i inne dość silne substancje. 2. Sporo osób ma uczulenie na wełnę przy bezpośrednim kontakcie. 3. Przy ciele powinien być materiał cienki, chłodzący jak jedwab lub bawełna (spotkałem też lniane fulary, rzadkość, ale zdarzają się), wełna to materiał rozgrzewający. A to może powodowac dodatkowe pocenie. 5. Wełna jest twardsza, bardziej podrażniająca przy bezpośrednim dotyku skórę. Oczywiście możesz zamówić taki fular i np. ja będę ciekaw Twoich uwag. Oczywiście, może też ktoś robi. Ja się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Widac na forum moda na welne. Welna synonimem czegos lepszego. Za chwile niektorzy beda pytali o welniane wizytowe koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Widac na forum moda na welne. Welna synonimem czegos lepszego. Za chwile niektorzy beda pytali o welniane wizytowe koszule.Robi się krawaty z wełny, uznałem, że można by robić też fulary z wełny, które oprócz funkcji estetycznej spełniałyby też funkcję podobną do szala, tyle że noszonego pod koszulą. Widać na forum jest moda na głupie, nic nie wnoszące komentarze. Osobiście nie spotkałem się z wełnianymi fularami, choć nie wykluczam, że ktoś może coś takiego robić. Generalnie jest taka zasada, że wełna nie powinna przylegać do ciała. 1. Filcuje się, mechaci się i w ogóle robi się brzydka pod wpływem wilgoci, a potem dodatkowo zawiera również sól i inne dość silne substancje. 2. Sporo osób ma uczulenie na wełnę przy bezpośrednim kontakcie. 3. Przy ciele powinien być materiał cienki, chłodzący jak jedwab lub bawełna (spotkałem też lniane fulary, rzadkość, ale zdarzają się), wełna to materiał rozgrzewający. A to może powodowac dodatkowe pocenie. 5. Wełna jest twardsza, bardziej podrażniająca przy bezpośrednim dotyku skórę. Oczywiście możesz zamówić taki fular i np. ja będę ciekaw Twoich uwag. Oczywiście, może też ktoś robi. Ja się nie spotkałem. Dziękuję za zreferowanie zagadnienia. ; ) Skoro nikt się nie spotkał, to najpierw jednak kupiłbym jakiś standardowy (bawełna, jedwab), bo nie nosiłem jeszcze fulara, dlatego zastanawiałem się nad takim jego zastosowaniem bardziej szalikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi