gamer7772 Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Witam! Lubi ęnosić casualowe spinki do mankietów. Niestety rzadko mam okazje nosić garnitur, a jeszcze rzadziej koszule z mankietem na spinki (francuskie). Mam pytanie- do jakiego typu mankietów mogę jeszcze nosić tego casualowe spinki? Czy można po prostu nosić nieformalne spinki do mankietów prostych, usunąwszy wczesniej guzik? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Gamer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szego Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 http://macaronitomato.blogspot.com/2013/03/spinko-guzik.html Myślę, że taki mankiet byłby idealny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 W sumie to dlaczego nie? Pozostaje jeszcze pytanie co rozumiesz przez casualowe spinki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szego Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Możliwe, że chodzi o kolorowe supełki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szego Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Żeby tylko tysiące... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gamer7772 Posted July 8, 2014 Author Report Share Posted July 8, 2014 Nie, nie supełki średnio lubię. Chodzi mi o spinki "pół formalne" - niepasujące do formalnego garnituru, za to świetnie sprawdzających się w zestawach koordynowanych i smart-casuallowych. Czyli np. spinkach z kotwicą, do granatowej dwurzędówki i szarych spodni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Witam! Lubi ęnosić casualowe spinki do mankietów. Niestety rzadko mam okazje nosić garnitur, a jeszcze rzadziej koszule z mankietem na spinki (francuskie). Mam pytanie- do jakiego typu mankietów mogę jeszcze nosić tego casualowe spinki? Czy można po prostu nosić nieformalne spinki do mankietów prostych, usunąwszy wczesniej guzik? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Gamer Miesiąc temu dałem do przerobienia koszulę z mankietu na guziki na pojedyńczy na spinki. Kosztowało mnie to, o ile dobrze pamiętam 20 zł. Z efektu jestem zadowolony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celahim Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 http://macaronitomato.blogspot.com/2013/03/spinko-guzik.html Myślę, że taki mankiet byłby idealny. Gdzie można kupić tego typu koszule? W sieciówkach chyba się nie spotkałem jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Widziałem takie w salonie Franco Feruzzi (mają sklep w outlecie Factory w Luboniu pod Poznaniem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszel Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Miesiąc temu dałem do przerobienia koszulę z mankietu na guziki na pojedyńczy na spinki. Kosztowało mnie to, o ile dobrze pamiętam 20 zł. Z efektu jestem zadowolony Jak to możliwe? Ciekawe i czekam na odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Jak to możliwe? Ciekawe i czekam na odpowiedź Normalnie - wycięcie drugiej dziurki. Zwracam uwagę, że pisałem o przeróbce na pojedyńczy mankiet, nie podwójny. Kupiłem prawie rok temu tą koszulę: Akurat trafiłem na bardzo dużą przecenę (z ponad 200, bodajże 279, na 89 zł, chwilę po tym jak kupiłem była już dwa razy droższa ) i zdecydowałem brać mimo guzikowego mankietu. A do przeróbki dałem tutaj: http://dziekonski.pl . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Bodajże koszule z SRC z pojedynczym mankietem mają podwójną dziurkę, difoltowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts