Jump to content

Casualowe spinki- jaki mankiet?

gamer7772
 Share

Recommended Posts

Witam!

Lubi ęnosić casualowe spinki do mankietów. Niestety rzadko mam okazje nosić garnitur, a jeszcze rzadziej koszule z mankietem na spinki (francuskie). Mam pytanie- do jakiego typu mankietów mogę jeszcze nosić tego casualowe spinki? Czy można po prostu nosić nieformalne spinki do mankietów prostych, usunąwszy wczesniej guzik?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gamer

Nie, nie ;) supełki średnio lubię. Chodzi mi o spinki "pół formalne" - niepasujące do formalnego garnituru, za to świetnie sprawdzających się w zestawach koordynowanych i smart-casuallowych. Czyli np. spinkach z kotwicą, do granatowej dwurzędówki i szarych spodni.

Witam!

Lubi ęnosić casualowe spinki do mankietów. Niestety rzadko mam okazje nosić garnitur, a jeszcze rzadziej koszule z mankietem na spinki (francuskie). Mam pytanie- do jakiego typu mankietów mogę jeszcze nosić tego casualowe spinki? Czy można po prostu nosić nieformalne spinki do mankietów prostych, usunąwszy wczesniej guzik?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gamer

Miesiąc temu dałem do przerobienia koszulę z mankietu na guziki na pojedyńczy na spinki. Kosztowało mnie to, o ile dobrze pamiętam 20 zł. Z efektu jestem zadowolony

• Upvote 1

• 2 weeks later...

:o

Jak to możliwe? Ciekawe i czekam na odpowiedź ;)

Normalnie - wycięcie drugiej dziurki. Zwracam uwagę, że pisałem o przeróbce na pojedyńczy mankiet, nie podwójny. ;-)  Kupiłem prawie rok temu tą koszulę:

i-koszula-gunnar-vistula-2320337.jpg

Akurat trafiłem na bardzo dużą przecenę (z ponad 200, bodajże 279, na 89 zł, chwilę po tym jak kupiłem była już dwa razy droższa :mrgreen:) i zdecydowałem brać mimo guzikowego mankietu. A do przeróbki dałem tutaj: http://dziekonski.pl .