Skocz do zawartości

Klasyczny garnitur zakup problem z romiarówką

steve777

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie :)

A nie przeszkadzał Ci zbyt wysoko umieszczony górny guzik psujący proporcje marynarki?

za szeroki w barkach i zadługie rekawy -imo nie fason dla Ciebie

Wg mnie rękawy w porządku. W barkach rzeczywiście ciut za szeroko, za to za wąsko w talii.

Jak dla mnie to ta marynarka wcale nie jest za szeroka w barkach tylko po prostu za ciasna. Rozmiar w klatce jest za mały, plecy za wąskie, stąd opinanie się na ramionach i wcięcie poniżej barków.

Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie :)

Mam dokładnie ten sam problem, w Vistuli jest minimalnie lepiej. Jakieś propozycje, gdzie można znaleźć bardziej odpowiednie fasony?

Jak dla mnie to ta marynarka wcale nie jest za szeroka w barkach tylko po prostu za ciasna. Rozmiar w klatce jest za mały, plecy za wąskie, stąd opinanie się na ramionach i wcięcie poniżej barków.

Pozwolę sobie się nie zgodzić. To, czy marynarka jest zbyt ciasna, po prostu czuć. Wystarczy zapiąć guziki, trochę się powiercić, nabrać powietrza, napiąć najszerszy itp. Jeśli jest wygodnie, a robią się "daszki" po bokach ramion, to marynarka jest zbyt szeroka.

Ponadto, w marynarkach z dużymi poduchami (grubość rzędu 1 cm i więcej przy wszyciu rękawa), typowymi dla polskiego, niemieckiego i angielskiego RTW (oczywiście chodzi o większość, a nie wszystkie firmy), w zasadzie bardzo ciężko jest uzyskać naturalną wypukłość rękawa. Firmy często wszywają dodatkową gąbkę, już po stronie rękawa, u góry ("kurtynę"), aby go odpowiednio uformować i aby się nie zapadał.

Ja, po "przerobieniu" iluśtam marynarek, w zasadzie w takich nie chcę już chodzić. Nie chodzi o sam fakt istnienia wypełnień, bo lekkie usztywnienie, finezyjne, niezbyt grube, często pozwala zamaskować mankamenty ramion i w rezultatcie marynarka lepiej się układa.

• Oceniam pozytywnie 1

Mosze, zgadzam się ze wszystkim co piszesz o marynarkach z materacowymi wypełnieniami ale sądzę, że w tym wypadku chodzi jednak o za mały rozmiar. Spójrz na lewy rękaw na wysokości bicepsu. Zdjęcie jest słabej jakości ale mi wygląda on na mocno opięty a w tym miejscu powinien być luźny. Druga sprawa to za mała szerokość w talii. Nie widziałem jeszcze marynarki RTW która, na osobie bez sporego brzucha, przy dobrym rozmiarze w klatce, byłaby za ciasna w talii. 

Od zakupu minął z miesiąc wiec nie sadze ;( zreszta teraz tyle przytylem ze spokojnie poczekam do sierpnia września jak liczę ze zmiana diety większa aktywność fizyczna i wtedy zobaczę co z garniturem

Zreszta tak ogólnie ja sie w nim dobrze czuje i ogólnie dzięki za wszystkie opinie i sie z wami zgadzam w sumie niestety jak go kupował wydawało mi sie ze jest wmiare ok ( nie wiem o czym myślałem ) a nikt nie był xe mną żeby mi dobrze doradzić i taki klops wyszedl

A może się ktoś wypowiedzieć jak tutaj wypada Suit Supply? Bytom jest też zbyt ciasny w plecach.

• 2 years later...