steve777 Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Przeczytaj posty wyżej . Nie ma opcji go już oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anty_Saphir Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 To kombinuj z popuszczeniem, choć chyba łatwiej będzie stracić te kilka kilo, no ale wtedy pewnie spodnie będzie trzeba zwężać i wyjdzie ze nie potrzebnie dekompletowałeś. Choć dla mnie najgorsze są barki, gdyż blisko twarzy i to rzuca się w oczy na brzuch raczej nikt patrzeć nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve777 Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 No teraz jestem sporo na plus z waga wiec po wakacjach myśle ze bd minus 4-5 bo wziąłem sie za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie A nie przeszkadzał Ci zbyt wysoko umieszczony górny guzik psujący proporcje marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 za szeroki w barkach i zadługie rekawy -imo nie fason dla Ciebie Wg mnie rękawy w porządku. W barkach rzeczywiście ciut za szeroko, za to za wąsko w talii. Jak dla mnie to ta marynarka wcale nie jest za szeroka w barkach tylko po prostu za ciasna. Rozmiar w klatce jest za mały, plecy za wąskie, stąd opinanie się na ramionach i wcięcie poniżej barków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve777 Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Jak dla mnie to ta marynarka wcale nie jest za szeroka w barkach tylko po prostu za ciasna. Rozmiar w klatce jest za mały, plecy za wąskie, stąd opinanie się na ramionach i wcięcie poniżej barków. Widzisz jakaś opcje poprawy tego stanu rzezcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnjohn Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie Mam dokładnie ten sam problem, w Vistuli jest minimalnie lepiej. Jakieś propozycje, gdzie można znaleźć bardziej odpowiednie fasony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve777 Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Spróbuj lancerto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Jak dla mnie to ta marynarka wcale nie jest za szeroka w barkach tylko po prostu za ciasna. Rozmiar w klatce jest za mały, plecy za wąskie, stąd opinanie się na ramionach i wcięcie poniżej barków. Pozwolę sobie się nie zgodzić. To, czy marynarka jest zbyt ciasna, po prostu czuć. Wystarczy zapiąć guziki, trochę się powiercić, nabrać powietrza, napiąć najszerszy itp. Jeśli jest wygodnie, a robią się "daszki" po bokach ramion, to marynarka jest zbyt szeroka. Ponadto, w marynarkach z dużymi poduchami (grubość rzędu 1 cm i więcej przy wszyciu rękawa), typowymi dla polskiego, niemieckiego i angielskiego RTW (oczywiście chodzi o większość, a nie wszystkie firmy), w zasadzie bardzo ciężko jest uzyskać naturalną wypukłość rękawa. Firmy często wszywają dodatkową gąbkę, już po stronie rękawa, u góry ("kurtynę"), aby go odpowiednio uformować i aby się nie zapadał. Ja, po "przerobieniu" iluśtam marynarek, w zasadzie w takich nie chcę już chodzić. Nie chodzi o sam fakt istnienia wypełnień, bo lekkie usztywnienie, finezyjne, niezbyt grube, często pozwala zamaskować mankamenty ramion i w rezultatcie marynarka lepiej się układa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Mosze, zgadzam się ze wszystkim co piszesz o marynarkach z materacowymi wypełnieniami ale sądzę, że w tym wypadku chodzi jednak o za mały rozmiar. Spójrz na lewy rękaw na wysokości bicepsu. Zdjęcie jest słabej jakości ale mi wygląda on na mocno opięty a w tym miejscu powinien być luźny. Druga sprawa to za mała szerokość w talii. Nie widziałem jeszcze marynarki RTW która, na osobie bez sporego brzucha, przy dobrym rozmiarze w klatce, byłaby za ciasna w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Ja założyłem, że kolega wrzucił zdjęcie po poprawkach (taliowanie, niezbyt zresztą fachowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve777 Napisano 3 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Tak ale z marynarka nie było nic robione tylko spodnie Jak czytam te komentarze to niestety chyba to był bardzo kiepski zakup ;(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Niestety nie ma żadnego sposobu na skorygowanie za ciasnej marynarki. Producenci nie zostawiają zapasów materiały na ewentualne poszerzanie. Jeżeli marynarka nie była zmieniana to może będziesz mógł wymienić ją na większą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve777 Napisano 3 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Od zakupu minął z miesiąc wiec nie sadze ;( zreszta teraz tyle przytylem ze spokojnie poczekam do sierpnia września jak liczę ze zmiana diety większa aktywność fizyczna i wtedy zobaczę co z garniturem Zreszta tak ogólnie ja sie w nim dobrze czuje i ogólnie dzięki za wszystkie opinie i sie z wami zgadzam w sumie niestety jak go kupował wydawało mi sie ze jest wmiare ok ( nie wiem o czym myślałem ) a nikt nie był xe mną żeby mi dobrze doradzić i taki klops wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnjohn Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Wczoraj przymierzałem marynarkę z Bytomia i wszystkie rozmiary w klatce piersiowej były za szerokie w barkach (a barki mam dosyć rozbudowane - ćwiczę na siłowni). Dosyć frustrujące, bo marynarka była świetna zarówno w wyglądzie, jak i w cenie A może się ktoś wypowiedzieć jak tutaj wypada Suit Supply? Bytom jest też zbyt ciasny w plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek632 Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 Ja kupowałem garnitur ślubny marki lancerto . Chociaż teraz czytam różne opinie na forach o tej marce głównie na gazecie i tutaj. Także teraz nie wiem co o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi