Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podepnę się pod temat, naszła mnie ochota na zrobienie Tikka Masala, sos z duża ilością kurkumy wylądował na lnianej koszuli.

Natychmiast miejsce plamy zaprane, użyty odplamiacz, później wyprana ze dwa razy. Żółta plama jednak nadal widoczna.

Opublikowano

Stało się,przez nieuwagę oparłem się o witrynę drzwi i mam za swoje,plama ze smaru została na kuli rękawa niebieskiej marynarki.Panowie ,macie jakiś sprawdzony sposób na takie paskudztwa?

Tak, oddaję do pralni chemicznej :) Z sukcesem usunęła mi plastelinę wtartą w bawełniany płaszcz (próbowałem usunąć ręcznie) oraz smar z siłownika, którym upaskudziłem rękaw marynarki. Przy oddawaniu do prania warto zdefiniować napastnika (tzn. źródło zabrudzeń).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Marynarka, wełna 150 s bez podszewki, mała plamka na kuli rękawa, oddałem do pralni i nic...przed godziną użyłem "DrBeckmann" wyschło bez plamy, ale została obwódka po wodzie,,,potraktowałem to parą i czekam... :)

Ostatnio na kilka godzin przed wyjściem do opery na garniturze (granatowy) zauważyłem plamę bliżej nieokreslonego położenia mniej więcej w tym samym miejscu, plama była mocno ciemniejsza niż garniak i najpewniej pochodziła z wesela sprzed 2 lat. Na szybko użyłem mydełka Dr.Beckmann, spłukałem wodą, wysuszyłem (akurat słońce wyszło) i plama znikneła bez śladu. 

Polecam tą małą niepozorną kosteczkę. 

ps. przypomniało mi się że to mydełko jest też świetne do kołnierzyków w koszulach.

Opublikowano

No to może i ja dostane jakąs podpowiedz. Duża plama z bezolejowego tuszu pieczątkarskiego na dżinsach dsquerd2 :/ Poradzicie coś?  Zwykły odplamiacz i pranie nie pomogło.

Opublikowano

Mogę polecić odtłuszczacz uniwersalny-Meglio lo sgrassatore.Prosty w użyciu,usuwa plamy z odzieży i nie tylko.

Produkt dostępny w drogeriach,sklepach ze środkami do prania.Polecam bo sprawdzałem działanie,super sprawa.

Opublikowano

No to może i ja dostane jakąs podpowiedz. Duża plama z bezolejowego tuszu pieczątkarskiego na dżinsach dsquerd2 :/ Poradzicie coś?  Zwykły odplamiacz i pranie nie pomogło.

Dr. Beckamann do usuwania właśnie takich plam powinien pomóc. U mnie się sprawdził. Obecnie do kupienie chyba w każdym większym markecie, ostatnio widziałem w Auchanie i chyba w Tesco.

post-3107-0-84986700-1395477845_thumb.jp