Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nosi ktoś może loafersy tej firmy? Patrząc tylko na zdjęcia ciężko mi ocenić czy ich błyszcząca skóra jest twarda czy miękka a chciałbym nosić je na bose stopy. Są wygodne, miękkie i dopasowują się do stopy czy twarde, sztywne i to stopa musi dopasować się do nich a założone na bosą stopę gwarantują obtarcia?

Opublikowano

Mam jedna parę ich loafersow,ale jeszcze w nich nie chodziłem.Kopiłem je do zmiany kolorów,ale jeszcze mi sie tego nie udało zrobić. Skora na nich rzeczywiście jest dosyć gruba i twarda,ale powinna sie dobrze ułożyć.Zawsze jest problem z noszeniem butów bez skarpetek a szczególnie właśnie loafersow .

Pozdrawiam

Opublikowano

koledzy noszą

Włożyłem rano najszersze spodnie jakie mam - 22 cm i to w dodatku z 5 cm mankietem i to w dodatku ciemno błękitne :D
Później nie mogłem się zdecydować jakie buty do nich założyć. W końcu wybrałem Weejunsy Bassa i skarpety z grochami w kolorze spodni :D

Opublikowano

Mam jedna parę ich loafersow,ale jeszcze w nich nie chodziłem.Kopiłem je do zmiany kolorów,ale jeszcze mi sie tego nie udało zrobić. Skora na nich rzeczywiście jest dosyć gruba i twarda,ale powinna sie dobrze ułożyć.Zawsze jest problem z noszeniem butów bez skarpetek a szczególnie właśnie loafersow .

Pozdrawiam

Przeglądam czasem zdjęcia na googlu... trafiaja się loafersy np. cole haan albo właśnie bass... stare, z zupełnie innej skóry niż te z dzisiejszej oferty tych firm... matowej grubej ale widać, że miękkiej.. dopasowującej się do stopy... aktualnie nie mogę znaleźć takich butów... faktycznie wszystkie loafersy które w kraju można dostać są z wyjątkowo twardej skóry która wyklucza w sumie pierwotny styl noszenia tych butów ;) czyli na bose stopy... jeśli uda mi się coś kiedyś znaleźć to umieszczę post na forum.. póki co najlepsze loafersy jakie miałem były firm Ryłko i chyba sama firma nie zdawała sobie wtedy sprawy, że to penny loafers i jak na prawdę praktyczne są... podeszwa nie była skórzana które to rozwiązanie z pewnością zostaje przez większość forumowiczów wykluczone ale dzięki tej miękkiej, elastycznej podeszwie but lepiej trzymał się mojej b. wąskiej stopy a przy większości wsuwanych butów mam problem z tym, że spadają mi z pięty ;) skóra dawała się pięknie wypastować ale doskonale dopasowywała się do stopy... kolor był jak na polskie buty wyjątkowy - bardzo wyrazisty mahoń... no także tego ;] pozdrawiam!

Opublikowano

To moje pierwsze loafersy i może porównania nie mam ale twarde są jak diabli :) 

I bez łyżki nie ma szans włożyć, mimo że rozmiar dobry. 

Czy w skarpetach czy nie - chyba różnicy nie będzie jak mają być obtarcia to i tak się zrobią..