Marcelli Opublikowano wczoraj o 16:21 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:21 Dzień dobry, szukam marynarka męskiej z tkaniny Harris Tweed (lub podobnej) z zapinaną na guzik klapą (patrz zdjęcie). Chodzi mi o to, żebym mógł zapiąć sobie klapy i wówczas marynarka pełniła funkcję kurtki jesienią. Preferuję szycie miarowe do 1.000 euro. Interesuje mnie zakup prze internet. Niestety Proper cloth nie daje możliwości doszycia guzika przy klapie, choć opcje personalizacji marynarki są tam bardzo duże. Może być zastosowany inny sposób zapięcia klap. Chodzi o sam efekt a nie o ten guzik. pozdrawiam, M. Cytuj
Velahrn Opublikowano wczoraj o 17:00 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 17:00 Tylko raz spotkałem marynarkę, gdzie to rozwiązanie działa i nie wygląda głupio przy zapięciu (Portuguese Flannel Working Blazer). Cytuj
Marcelli Opublikowano wczoraj o 18:16 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:16 Ja szukam marynarki jak w tytułowym poście... M. Cytuj
Ernestson Opublikowano wczoraj o 18:56 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:56 To można zrobić też zwykłą małą patką, schowaną pod kołnierzem więc w teorii możesz sobie to dorobić w każdej marynarce. Większy problem to to, że kozerka musi być dość nisko, żeby po odwinięciu klapy nachodziły na siebie pod szyją, a nie na wysokości twarzy. Dla krawca taka marynarka to żaden problem. Natomiast nie wiem można takie znaleźć online. Cytuj
Velahrn Opublikowano wczoraj o 19:15 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:15 58 minut temu, Marcelli napisał(a): Ja szukam marynarki jak w tytułowym poście... M. Ale wiesz, że w marynarce z pełną konstrukcją, tzn. na płótnie i zaprasowanej, wygląda to tak jak poniżej, czyli (według mnie) słabo? 1 Cytuj
jan22 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu 20 godzin temu, Marcelli napisał(a): Może być zastosowany inny sposób zapięcia klap. Chodzi o sam efekt a nie o ten guzik. Ja w zimowej marynarce doszyłem mniejszy guzik (identyczny jak na rękawach) pod drugą klapę i zapinam za butonierkę. Wygląda jak na powyższych zdjęciach, widać miejsca zaprasowania, ale spełnia swoją rolę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi