Em1lowsk1 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Opublikowano 18 Lutego Cześć, Poszukuje informacji czy w Polsce jest ktoś kto wykonuje buty na zamówienie typu Red Wing Iron Ranger lub podobne do nich sztyblety. Ewentualnie coś na wzór Martensów/Solovairów. Ceny za te buty są dość wysokie, jednak nie jestem przekonany co do ich jakości, nie miałem jeszcze Red Wingów, ale opinie są dosyć różne co do dzisiejszej jakości wykonania. Dlatego jestem ciekawy czy ktoś jest w stanie u nas zrobić produkt na wzór takich workwearowych butów w lepszej jakości, który pozostanie mi na lata użytkownika, na czym mi bardzo zależy. Jeśli chodzi o glany to byłem zainterosowany również zakupem butów marki STEEL, ale chciałabym przed ich zamówieniem sprawdzić jakie czy są jeszcze jakieś opcje. Z góry, dziękuję za odpowiedź. Cytuj
Velahrn Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 7 godzin temu, Em1lowsk1 napisał: Cześć, Poszukuje informacji czy w Polsce jest ktoś kto wykonuje buty na zamówienie typu Red Wing Iron Ranger lub podobne do nich sztyblety. Ewentualnie coś na wzór Martensów/Solovairów. Ceny za te buty są dość wysokie, jednak nie jestem przekonany co do ich jakości, nie miałem jeszcze Red Wingów, ale opinie są dosyć różne co do dzisiejszej jakości wykonania. Dlatego jestem ciekawy czy ktoś jest w stanie u nas zrobić produkt na wzór takich workwearowych butów w lepszej jakości, który pozostanie mi na lata użytkownika, na czym mi bardzo zależy. Jeśli chodzi o glany to byłem zainterosowany również zakupem butów marki STEEL, ale chciałabym przed ich zamówieniem sprawdzić jakie czy są jeszcze jakieś opcje. Z góry, dziękuję za odpowiedź. Buty na zamówienie to generalnie koszt około 6 tysięcy zł. Jest to znacznie droższa opcja niż buty RTW. Czy jesteś gotowy tyle zapłacić? Red Wing ma w swojej ofercie tylko kilka model sztybletów, czyli chelsea boots, i jest generalnie kojarzony bardziej z innymi stylami. Iron Rangers po polsku nazywałyby się trzewikami, nie sztybletami, i jak prawie wszystkie te buty, są wariacją na temat amerykańskich M-1943 Service Boots. Czy na pewno chodzi Ci o takie buty (czyli sztyblety): ? Obecne Martensy to syf, odradzam. Solovairy są ok i to chyba najbardziej budżetowa porządna opcja. 1 Cytuj
Em1lowsk1 Opublikowano 19 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 20 godzin temu, Velahrn napisał: Buty na zamówienie to generalnie koszt około 6 tysięcy zł. Jest to znacznie droższa opcja niż buty RTW. Czy jesteś gotowy tyle zapłacić? Red Wing ma w swojej ofercie tylko kilka model sztybletów, czyli chelsea boots, i jest generalnie kojarzony bardziej z innymi stylami. Iron Rangers po polsku nazywałyby się trzewikami, nie sztybletami, i jak prawie wszystkie te buty, są wariacją na temat amerykańskich M-1943 Service Boots. Czy na pewno chodzi Ci o takie buty (czyli sztyblety): ? Obecne Martensy to syf, odradzam. Solovairy są ok i to chyba najbardziej budżetowa porządna opcja. Racja, mój błąd chodziło mi o trzewiki podobne do tych. Ze zdjęcia poniżej. Co do kosztów zależy, nie jest to póki co wydatek pierwszej potrzeby, ale chciałem po prostu się rozeznać czy są jakieś dobre polecenia. Co do Red Wingów to masz może jakieś alternatywy? Ewentualnie poszukam nawet tych butów gdzieś z drugiej ręki. Solovair próbowałem poszukać ale są chyba tylko na RockMetalShopie za 1200zł. Cytuj
Velahrn Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 23 godziny temu, Em1lowsk1 napisał(a): Racja, mój błąd chodziło mi o trzewiki podobne do tych. Ze zdjęcia poniżej. Co do kosztów zależy, nie jest to póki co wydatek pierwszej potrzeby, ale chciałem po prostu się rozeznać czy są jakieś dobre polecenia. Co do Red Wingów to masz może jakieś alternatywy? Ewentualnie poszukam nawet tych butów gdzieś z drugiej ręki. Solovair próbowałem poszukać ale są chyba tylko na RockMetalShopie za 1200zł. Alternatywy są, ale na rynku amerykańskim. W Polsce można dorwać Red Wingi za 1400 zł, czasem trochę niżej, jak się ma szczęście, i to chyba najtańsza opcja. Masz poważnie masz budżet 6 tys zł na buty? To propuje Red Wingi, cztery pary. 1 Cytuj
kichanadeta Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego Red Wing Iron Ranger to porządnie wykonane buty i zostaną na lata. Cytuj
Non Vid Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Też szukam właśnie czegoś podobnego, ale w długości chukka. Mam już dość (kupionych na Vinted) Timberlandów — mimo miesięcy noszenia, dalej uwierają z tyłu, mimo teoretycznie dobrego rozmiaru. 😑 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi