checkeredstripedhawk Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 Właśnie znalazłem w szafie przeterminowane kremy i pasty z linii Saphir MDOR. Zastanawiam się jak długo po terminie można ich używać? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Cytuj
Servetch Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 Póki da się je rozsmarować. Dalej korzystam z puszki czarnej pasty kupionej w 2014 roku. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 Jak wyschły na bryłę, to można podgrzać do rozpuszczenia i potem dodać odrobinę terpentyny. Tylko już nie nad ogniem 1 Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 8 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 Terpentyna brzmi dobrze, ale znalazłem jeszcze dwie wskazówki na A Fine Pair of Shoes. Po pierwsze wyprzedają tam przeterminowane kremy Saphir BDC i deklarują, że jeszcze latami będą służyć bez problemów. Po drugie dają wskazówkę na przywrócenie do życia wyschniętej pasty lub kremu. Według nich do tego celu nadaje się Saphir MDOR Wax Softener lub mała ilość Saphir BDC Renomat. Ciekawe to i w sumie sam sobie odpowiedziałem. Pozdrawiam Źródło: SALE - Saphir Creme Surfine Cream shoe polish 50ml – A Fine Pair of Shoes Cytuj
miszel Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 W dniu 8.12.2025 o 09:46, pablocito napisał: Jak wyschły na bryłę, to można podgrzać do rozpuszczenia i potem dodać odrobinę terpentyny. Tylko już nie nad ogniem Czym najlepiej podgrzać? ? Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Nad czymkolwiek. Kuchenka, świeczka etc. Cytuj
Servetch Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Ja zawsze podgrzewam w kąpieli wodnej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi