TYTUS Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Czy ktoś z Was wie jak używać takiego cacka: http://multirenowacja.pl/wosk-szewski-koloryzujacy-do-podeszw-i-obcasow-tarrago.html Zawsze miałem problem z utrzymaniem krawędzi podeszwy w odpowiednim stanie. Zastanawiam się jak przywrócić estetyczny połysk krawędzi jak na tym przykładzie: http://shoeshinecoach.wordpress.com/2013/03/17/shoe-shine-coach-schuhpflege-service-frankfurtmark-schuhwerk-braun-herrenschnurer-aufarbeiten-vorher-nachher/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Najlepiej maszynowo Ale jak nie ma maszynki to jeden z Szewców radził mi tak: ...z woskiem jest ten problem, ze nie "dojedziesz" nim na górną płaszczyznę otoku tylko na boki (można aplikować go domowym sposobem : - sztabką lekko pocieraj bok podeszwy - tak jak kredką świecową - jak najcieńsza warstwa- "gołym" palcem rozetrzyj naniesiony na podeszwę wosk tak aby uzyskać jednolitą powłokę odczekaj ok 5 min- delikatnie poleruj miękką szczotką i już...- wadą jest trwałość tej powłoki - maszynowa jest mocniejsza bo nakładana na gorąco i cieńsza... Tę górną płaszczyznę czasem traktuję Farbami na bazie alkoholu - Saphir Tinture Francaise. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Aaaaa - no właśnie zapomniałem xkoziol, w jaki dokładnie sposób aplikujesz wosk? Tak, jak w opisie czy masz własny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Polecam przed etapem polerowania ogrzać/podtopić wosk płomieniem z zapalniczki lub zapalarki do gazu (oczywiście nie należy używać w tym celu zapalarek elektrycznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi