damiance Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Pod koniec zeszłego roku postanowiłem przeprowadzić projekt spinek z krakowskim jubilerem - Panią Martą Samborską. Na początku projekt miał dotyczyć granatowej płaszczki połaczonej z lapisem lub czyms innym ... w srebrze 925. Skórę przesłałem i czekam. Pani Marta nie miała nigdy okazji pracować na płaszczce, co okazało się wyzwaniem. Po otrzymaniu słusznej uwagi, że łuski płaszczki będą się świetnie komponowac z czarnymi diamentami, zgodziłem się na zmianę koncepcji (i budżetu ) [ Pominę propozycję wykonania spinek ze złota - na to na razie mnie nie stać ] Po otrzymaniu drugiej słusznej uwagi - że granatowa płaszczka nie komponuje się jednak najlepiej z czarnymi diamentami - musiałem wykonać telefon do przyjaciela i zdobyć kawałem czarnej skóry ... spełniający warunek małych łusek. Cięcie skóry płaszczki nie jest czynnością prostą, o czym juz dawno temu przekonali się japońscy samurajowie wytwarzający z niej elementy uzbrojenia i rękojeści mieczy ... suma sumarum - w marcu otrzymałem gotowy komplet, z wypukłą tarczą i zapięciami "hand-made". jak Wam sie podoba ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 5 Cytuj
Redfacet Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Piękne! Nie robiłeś przypadkiem kilku par od razu? Cytuj
Ravic Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dla mnie bomba, chociaż nie wiem czy nie lepiej by wyglądały bez środkowego elementu. Cytuj
damiance Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Piękne! Nie robiłeś przypadkiem kilku par od razu? nie - ale szukam sponsorów większej kolekcji ... Cytuj
Redfacet Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 nie - ale szukam sponsorów większej kolekcji ... Cytuj
Karczmarz Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Wyglada swietnie! Choc moja pierwsza mysl to, ze brakuje tylko logo montblanc. Nie mniej ciekawa stowarzyszeniowa para bym nie wzgardzil Cytuj
waski Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Super, świetnie wyglądają. Cytuj
Vickson Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ja również chciałbym takowe posiadać. Gdyby było taki forumowy projekt, brałbym w ciemno Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi