damiance Napisano 18 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Pod koniec zeszłego roku postanowiłem przeprowadzić projekt spinek z krakowskim jubilerem - Panią Martą Samborską. Na początku projekt miał dotyczyć granatowej płaszczki połaczonej z lapisem lub czyms innym ... w srebrze 925. Skórę przesłałem i czekam. Pani Marta nie miała nigdy okazji pracować na płaszczce, co okazało się wyzwaniem. Po otrzymaniu słusznej uwagi, że łuski płaszczki będą się świetnie komponowac z czarnymi diamentami, zgodziłem się na zmianę koncepcji (i budżetu ) [ Pominę propozycję wykonania spinek ze złota - na to na razie mnie nie stać ] Po otrzymaniu drugiej słusznej uwagi - że granatowa płaszczka nie komponuje się jednak najlepiej z czarnymi diamentami - musiałem wykonać telefon do przyjaciela i zdobyć kawałem czarnej skóry ... spełniający warunek małych łusek. Cięcie skóry płaszczki nie jest czynnością prostą, o czym juz dawno temu przekonali się japońscy samurajowie wytwarzający z niej elementy uzbrojenia i rękojeści mieczy ... suma sumarum - w marcu otrzymałem gotowy komplet, z wypukłą tarczą i zapięciami "hand-made". jak Wam sie podoba ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 18 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Piękne! Nie robiłeś przypadkiem kilku par od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 18 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Dla mnie bomba, chociaż nie wiem czy nie lepiej by wyglądały bez środkowego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Piękne! Nie robiłeś przypadkiem kilku par od razu? nie - ale szukam sponsorów większej kolekcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 18 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 nie - ale szukam sponsorów większej kolekcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Wyglada swietnie! Choc moja pierwsza mysl to, ze brakuje tylko logo montblanc. Nie mniej ciekawa stowarzyszeniowa para bym nie wzgardzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Super, świetnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Ja również chciałbym takowe posiadać. Gdyby było taki forumowy projekt, brałbym w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi