Kyle Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 Zaobserwowane podczas dzisiejszego spaceru, kolejny MTM. Może ciekawostką (info ze strony) jest to, że założycielką jest kobieta. Edit: lokalizacja - Puławska, obok restauracji Stary Dom. 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 4 godziny temu, Kyle napisał: Zaobserwowane podczas dzisiejszego spaceru, kolejny MTM. Może ciekawostką (info ze strony) jest to, że założycielką jest kobieta. Edit: lokalizacja - Puławska, obok restauracji Stary Dom. Mam wrażenie, że MTM-y są jak restauracje: przychodzą i odchodzą wraz z cyklami księżyca, tak szybko się to zmienia, przynajmniej w Warszawie. Przejrzałem sobie na szybko ich stronę https://lagotailoring.pl Właściwie nie ma tam nic poza marketingiem, żadnych konkretów. Z jakich tkanin szyją ("włoskie" - super, to się dowiedziałem), czy jest to bespoke czy MTM (żadne z tych sformułowań nie pada nigdy, na 99 % jest to właśnie MTM), ani nawet cena (jedynie z bonów podarunkowych można sobie wywnioskować, że marynarka to 4-6k, garnitur to 6,5-10k). W sumie fajnie gdyby ktoś, kto uszył, mógł się wypowiedzieć. Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 34 minuty temu, Velahrn napisał: Mam wrażenie, że MTM-y są jak restauracje: przychodzą i odchodzą wraz z cyklami księżyca, tak szybko się to zmienia, przynajmniej w Warszawie. Trochę tak, ale też przy Metrze Wierzbno jest takie coś Signior Leone czy jakoś tak, nie słyszałem nigdy tutaj czy w innych miejscach w necie o przejawach ich dorobku, ale miejsce funkcjonuje chyba odkąd mieszkam na Mokotowie, a to już będzie z 6 lat. Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 56 minut temu, Kyle napisał: Trochę tak, ale też przy Metrze Wierzbno jest takie coś Signior Leone czy jakoś tak, nie słyszałem nigdy tutaj czy w innych miejscach w necie o przejawach ich dorobku, ale miejsce funkcjonuje chyba odkąd mieszkam na Mokotowie, a to już będzie z 6 lat. W Warszawie, w centrum miasta, od lat funkcjonuje zakład zajmujący się naprawą zabytkowych maszyn do szycia ( https://www.naprawamaszyndoszycia.pl ), więc jestem w stanie w to uwierzyć. I to nie jest pralnia brudnych pieniędzy - tzn. może jest, ale maszyny też naprawiają (odnowili mi ponad stuletniego Singera). Pewnie to Sierra Leone szyje garnitury ślubne, się nie wychyla poza swoją niszę (u takiego Makarona też 80 % usług to ślubu, tak mi mówił były pracownik) i tak sobie funkcjonuje. 1 Cytuj
michasacuer Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 Godzinę temu, Kyle napisał: Trochę tak, ale też przy Metrze Wierzbno jest takie coś Signior Leone czy jakoś tak, nie słyszałem nigdy tutaj czy w innych miejscach w necie o przejawach ich dorobku, ale miejsce funkcjonuje chyba odkąd mieszkam na Mokotowie, a to już będzie z 6 lat. Obecnie otwarcie salonu mtm to 90% marketing bo w 80% przypadkach obsługują to chińskie fabryki np Sharmoon. 16 minut temu, Velahrn napisał: W Warszawie, w centrum miasta, od lat funkcjonuje zakład zajmujący się naprawą zabytkowych maszyn do szycia ( https://www.naprawamaszyndoszycia.pl ), więc jestem w stanie w to uwierzyć. I to nie jest pralnia brudnych pieniędzy - tzn. może jest, ale maszyny też naprawiają (odnowili mi ponad stuletniego Singera). Pewnie to Sierra Leone szyje garnitury ślubne, się nie wychyla poza swoją niszę (u takiego Makarona też 80 % usług to ślubu, tak mi mówił były pracownik) i tak sobie funkcjonuje. To się utrzymuje bo produkcja garnituru jest śmiesznie tania. W suitsupply peak season tez jest w miesiącach maj - lipiec mimo ambicji do bycia czymś wiecej niż zwykłym sklepem z garniturami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi