Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Panowie,

pytanie adresowane do użytkowników forum znających krakowskich szewców:

mam parę ładnych oksfordów na skórzanej podeszwie, które chciałbym podkleić gumą (podeszwa zbyt szybko się ściera a chciałbym nosić te buty częściej) - czy mogą Panowie polecić jakiś zakład szewski do którego mógłbym się zwrócić z prośbą o taką usługę, mając pewność że będzie to dobrze zrobione? Ile orientacyjnie może kosztować taki zabieg?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, zwłaszcza jeśli będą oparte na Panów własnym doświadczeniu.

Z góry dziękuję i kłaniam się nisko,

świerk.

Opublikowano

Polecam zakład szewski przy ulicy Św. Tomasza, idąc ulicą Szpitalną należy skręcić w ulicę Św. Tomasza w kierunku Domu Turysty. Koszt ok. 30 PLN za zelówki gumowe. Ja jednak zastanowiłbym się na podzelowaniem jednak skórą. Porządne zelówki Rendbacha mają w Galerii Kazimierz w punkcie Mint, wykonanie bardzo solidne, a koszt ok. 50 PLN.

Opublikowano

Prawdę mówiąc nawet nie wiedziałem, że jest możliwość podzelowania skórą - tym bardziej dziękuję za informację. Czy skórzane zelówki są podklejane tak samo jak gumowe, czy może to jakaś inna technika? Pytam o to, bo jestem ciekaw czy później można takie skórzane zelówki tak po prostu wymienić na nowe.

Opublikowano

Byłem w Minicie w galerii Kazimierz. Odradzili mi skórzane zelówki twierdząc, że podeszwy byłyby zbyt grube. Podzelowali je gumą, ale skasowali mnie na 90 zł razem z flekami, więc trochę więcej niż pisałeś (chyba że miałeś na myśli cenę za jedną zelówkę).

Za to przynajmniej wykonane faktycznie wygląda na solidne.

Opublikowano

Byłem w Minicie w galerii Kazimierz. Odradzili mi skórzane zelówki twierdząc, że podeszwy byłyby zbyt grube. Podzelowali je gumą, ale skasowali mnie na 90 zł razem z flekami, więc trochę więcej niż pisałeś (chyba że miałeś na myśli cenę za jedną zelówkę).

Za to przynajmniej wykonane faktycznie wygląda na solidne.

Pięknie skasowali, nie ma co :) Możesz podesłać fotki tego podzelowania ?? Tak pytam z ciekawości, czy za ceną poszła jakość.