Guest Nereusz Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Witam. Chciałem się dowiedzieć, czy może ktoś z użytkowników tego zacnego forum słyszał o dobrej pracowni krawieckiej w Białymstoku, która szyje garnitury na miarę. Pracowni, które dokonują jedynie przeróbek jest mnóstwo, ale jakoś nie mogłem znaleźć w internecie informacji o takiej, która świadczy usługi w szerszym zakresie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobromił Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Najlepiej zapytać w sklepie z materiałami znajdującego się przy ulicy Kilińskiego. W owym miejscu sympatyczne starsze Panie znają kilku ciekawych krawców, którzy szyją ubrania dla niektórych bankierów ze stolicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucru Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Witam Czy ktoś z Was ostatecznie szył w Białymstoku? Co możecie powiedzieć o jakości i jakie są orientacyjne ceny? Byłbym też wdzięczny za podanie namiarów na sprawdzonego krawca, który dobrze wykona poprawkę marynarki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Jak z szyciem nie wiem, ale buty w Białymstoku najwyższej próby można zamówić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucru Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Mógłbyś podać adres? Możliwe, że w najbliższym czasie się przyda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 O ile to nie żart i ceny też białostockie, to będzie można spróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meqoq Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 O ile to nie żart i ceny też białostockie, to będzie można spróbować Nie żart, ceny warszawskie i to nie te najniższe, OIDP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Żartem może być co najwyżej dopytywanie się o jednego z czołowych szewców w kraju i jednego z bardziej znanych za nasza wschodnia granica. Polecam doedukować się tym samym kim jest pan Jacek Okułowicz. Któryś z forumowiczów zamieszkałych w Białym mógłby do tego zrobić fotorelacje. Ja z kolega Piratem wybieramy się do niego w I kwartale 2012.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Immune: nie widzę nic złego w dopytywaniu się, moją intencją nie była przecież obraza pana Okułowicza, po prostu wcześniej o nim nie słyszałem. Znalazłem kilka artykułów o tym zakładzie: - http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1, ... 18318.html - http://expatpol.com/index.php?stsid=10267&kid=49 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Tak. To ten zakład. Ja również nie widzę nic złego w dopytywaniu się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucru Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Wstyd przyznać, ale ja również nic nie wiedziałem o tym zakładzie. No cóż, trzeba będzie się przejść i nadrobić zaległości . Dzięki za informacje Immune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Gdyby ktoś był zainteresowany - jeszcze w starym roku dzwoniłem do pracowni pana Okułowicza i cena za buty na miarę kształtuje się w okolicach 1500 zł. Więcej informacji pod numerem telefonu (85) 746 62 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Gdyby ktoś był zainteresowany - jeszcze w starym roku dzwoniłem do pracowni pana Okułowicza i cena za buty na miarę kształtuje się w okolicach 1500 zł. Więcej informacji pod numerem telefonu (85) 746 62 10.To zależy z jakiej skóry, bo p. Okułowicz posiada jedne z najbardziej rozległych znajomości w tym względzie pośród szewców. Wiele ciekawych skór potrafi załatwić pod zamówienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nereusz Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 W salonie Vistuli otrzymałem namiary na pewną Panią, z którą współpracują w zakresie gratisowych przeróbek odzieży zakupionej w salonie w cenie regularnej. Ekspedientka w salonie zachwalała, że usługi są na wysokim poziomie. Ja planuje się wybrać za kilka tygodni ze spodniami do odchudzenia oraz od razu podpytam czy podjęłaby się przeróbki marynarki w ramionach, to dam znać jak wygląda dokładniej współpraca z tą panią. Namiary wklejam, bo może ktoś będzie miał ochotę mnie uprzedzić. Joanna Juszczuk ul. Zambrowska 18 (Hetman, I piętro) 16-001 Kleosin Tel. 511 035 869 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Niebo Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Nereusz Dziękuje za namiary i oczekuję oceny prac tej pani. Wszelkie relacje są mile widziane. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Polecam doedukować się tym samym kim jest pan Jacek Okułowicz. Któryś z forumowiczów zamieszkałych w Białym mógłby do tego zrobić fotorelacje. Ja z kolega Piratem wybieramy się do niego w I kwartale 2012.. Panowie, czy doszło do spotkania z panem Okułowiczem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Polecam doedukować się tym samym kim jest pan Jacek Okułowicz. Któryś z forumowiczów zamieszkałych w Białym mógłby do tego zrobić fotorelacje. Ja z kolega Piratem wybieramy się do niego w I kwartale 2012.. Panowie, czy doszło do spotkania z panem Okułowiczem? Niestety, do tej pory nasza wyprawa nie doszła do skutku, choć obaj spotkaliśmy się z panem Okułowiczem na własną rękę już wcześniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paero123 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Kogo w Białymstoku polecilibyście do skrócenia spodni, mam kilka par potrzebujących nowej dlugosci? W jakich orientacyjnie cenach? Może też być w Wwie... Czy ktos może również polecic krawca do likwidacji "fałdy poznańskiej" w garniturze Vistuli? W Bstoku lub Wwie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucru Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Możesz spróbować u krawcowej, której namiary podane są w poście Nereusza trochę wyżej. Jeśli współpracuje/współpracowała z Vistulą przy przeróbkach, to powinna mieć jakieś doświadczenie. Zastrzegam jednak, że nie miałem okazji z nią rozmawiać. Możliwe, że odwiedzę ją w najbliższych miesiącach, jeśli się czegoś dowiem, to dam znać. Pozdrawiam Lucru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekJB Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Również dostałem namiary na panią Joannę w salonie Vistuli. Jak najbardziej mogą ją polecić, a w zasadzie cały zakład, bo pracują tam bodajże cztery panie. Robiłem poprawki w marynarce Lantiera, poszło sprawnie a do wykonania nie mam zastrzeżeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artisan Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 W ramach odświeżenia tematu, czy może ktoś jeszcze kogoś polecić w kwestii przeróbek marynarek ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekB Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Piasecki na Wasilkowskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamlass Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Panowie, czy jesteście w stanie polecić krawca w Białymstoku, który uszyje mi marynarkę, spodnie. Raczej zależy mi na rzeczach casualowych, do noszenia na co dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts