Szydlowsky Napisano 7 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień na reddicie piszą że tyle się nie kurczą , ponoć max 1 cal ale też się rozciągają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień Godzinę temu, void napisał: Spojrzałem na nowe rzeczy w sklepie Bronson, w tym jeansy: https://bronsonshop.com/collections/new-arrivals/products/non-stock-mens-15oz-unwash-heavy-red-ear-tannin-jeans Jeśli wierzyć w tabelki, to po jednym praniu te jeansy (W36) kurczą się w pasie ze 100cm do 91cm. W jakiej temperaturze oni je piorą? 60°C? To faktycznie spory wykurcz. Myślę, że realny jest mniejszy, z moich doświadczeń wynika, że to mniej-więcej jeden rozmiar. Ja piorę 40 C, łagodny program, wirowanie (600/minutę), suszone na wieszaku. "Podkręcenie" każdego z tych elementów (wysoka temperatura, intensywne wirowanie, a przede wszystkim SUSZENIE w suszarce) powoduje większy wykurcz. Ciekawostka - moje dżinsy od Oni Denim skurczyły się w pasie właśnie dwa rozmiary - 6 cm. I to uważam, że kurde naprawdę jest sporo. Jest zatem denim, który tyle się kurczy w pasie. A tutaj inny przykład, też od Japończyków: https://bears-tokyo.myshopify.com/products/greenebaum-overalls-ware-house-1228-1874-3pocket-heavy-leather-bound-overall "*This is a sale of raw denim. The following shrinkage will occur after washing. Waist approx. 6cm, thigh width approx. 3-4cm, front rise approx. 3cm, back rise approx. 3cm, length approx. 7-8cm, hem width approx. 1-2cm *The above are measurements of raw denim." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 8 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień W dniu 1.08.2025 o 19:45, void napisał: Napisz proszę, czy się skurczyły po paru praniach. Lekko się skurczyły po pierwszym praniu. Akurat tak ze teraz idealnie pasują mi w pasie. Przed praniem były troszeczkę luźne. Zwrot ogarnięty w 7 dni. Te spodnie które błędnie zamówił potomek. Wysyłka poszła do magazynu w Niemczech a należność już wróciła mi na konto. Zdecydowanie polecam taki serwis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 9 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień Zapisałem się do newslettera Bronsona. Dostałem powiadomienie o spodniach P44. Nigdy nie widziałem oryginalnych spodni P44. Ciesze się że starają się odwzorować stare, trudno dostępne wzory, jednak z drugiej strony nabywca musi zapewne często tłumaczyć że ta tylna kieszeń to nie jest klapa do wymiany pieluchy. McCoys też ma w ofercie P44. Widać jest na nie rynek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 3 godziny temu, void napisał: Zapisałem się do newslettera Bronsona. Dostałem powiadomienie o spodniach P44. Nigdy nie widziałem oryginalnych spodni P44. Ciesze się że starają się odwzorować stare, trudno dostępne wzory, jednak z drugiej strony nabywca musi zapewne często tłumaczyć że ta tylna kieszeń to nie jest klapa do wymiany pieluchy. McCoys też ma w ofercie P44. Widać jest na nie rynek. To jest też powód, dla którego co poniektórzy redditowy mędrcy nie lubią Bronsona. Bo wcześniej tylko oni nosili spodnie P44 - bo hehe, kto miał wiedzieć, ten wiedział - i szczycili się swoją elitarnością. Teraz bardzo dobrze wykonane spodnie P44 można mieć za kwotę dziesięciokrotnie mniejsza, a to niedobra jest! Mam bardzo zbliżony model, trochę mniej kontrowersyjny, ale z tego samego materiału (10 oz cotton herringbone twill) https://bronsonshop.com/collections/pants-trousers/products/1947-model-hbt-838a-1st-o-d-7-fatigue-utility-pants Bardzo fajnie się noszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień W dniu 8.08.2025 o 18:15, kanapa napisał: Zwrot ogarnięty w 7 dni. Te spodnie które błędnie zamówił potomek. Wysyłka poszła do magazynu w Niemczech a należność już wróciła mi na konto. Zdecydowanie polecam taki serwis. OlderBest też zwrócił mi pieniądze na konto. Wysyłka do magazynu w Niemczech za pomocą ich etykiety. Całość zajęła 10 dni. Kontakt z obsługą świetny. Niestety Polacy są klientami drugiej kategorii i nie dostajemy etykiet zwrotu z automatu. By pojawił się przycisk "Print Shipping label" musiałem podyskutować z nimi trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 3 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień Tym razem zrobiłem zakupy bezpośrednio w Bronsonie. Wybrałem jeden produkt do zwrotu, a tam: Ten sklep ma oficjalnie Polskę na liście miejsc z darmowym* zwrotem, więc nie spodziewałem się takiego obrotu spraw. Myślałem że dostanę kod nadawczy z automatu. * darmowym poza "restock fee" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 3 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 7 hours ago, void said: Tym razem zrobiłem zakupy bezpośrednio w Bronsonie. Wybrałem jeden produkt do zwrotu, a tam: Ten sklep ma oficjalnie Polskę na liście miejsc z darmowym* zwrotem, więc nie spodziewałem się takiego obrotu spraw. Myślałem że dostanę kod nadawczy z automatu. * darmowym poza "restock fee" no nie wiem, chyba tak łatwo nie będzie... Quote We'd like to offer several after-sale options for you: 1. We can provide you a complimentary exchange service for this order and would be happy to help you find a better-fitting size or a different item that meets your needs. 2. Since this is your first request for return, as a gesture of our sincerity, I have specially applied for you that we will provide you with an additional 5% of the store credits, and the handling fee will be waived at the same time. 3. You could pay £10 / zł49.81 PLN handling fee for return, and we will refund to your original payment method after the parcel arrives. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień Bronson smiles in Polish 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 6 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień Cytat Bronson to twardy gracz ... Oj, tak. Skończyły się jak w Olderbest - dostałem 3 opcje (wymianę rozmiaru, kredyty +5%, zwrot pieniędzy -$7). Po wyborze bramki odblokowała się możliwość wydrukowania etykiety dla Poczty Polskiej z wysyłką w znane miejsce w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 11 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień W dniu 23.07.2025 o 17:03, void napisał: Film pomocny, choć skupił się ogólnie na cenie, a mniej na produktach. Ja odebrałem swoją pierwszą paczkę z US Army Chino 1942 i 1944. To są dość obszerne spodnie. Jedne z nich wymienię na rozmiar mniejsze. Nigdy nie spotkałem ani tak wysokich chino, ani tak szerokich nogawek. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia się. Obsługa klienta i jakość materiału bardzo mi się podoba. Gdy tylko wstrzelę się z rozmiarówką, to będę brał od nich więcej. Tamte wojskowe chino '42 i '44 to dość radykalne dla mnie były. Zamówiłem inne: https://www.olderbest.com/products/1950s-us-army-officer-chino-trousers Te wydają mi się przyjemnie średnio-wysokie, i przyjemnie szerokie. Nie lubię "regularnych" Lee czy Lewisów, a właśnie takie mi się marzyły jak ten model 1950. Na radykalne zmiany przyjdzie czas kiedy indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi