Dyjamentowski Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Zbliża się lato, a z nim zupełnie inny sposób ubierania. Płaszcze i pełna podszewka do szafy, a z niej... no właśnie, dotychczas polegałem na mocno każualowych zestawach + jednym lnianym garniturze, ale chciałbym to nieco zmienić. Pogadajmy o lecie. Czy w Warszawie można gdzieś lniany garnitur uszyć? (I zdążyć do lata?) Wydaje mi się, że nasi krawcy wypadają najlepiej z pełną podszewką i dość mocną konstrukcją, a globalne ocieplenie operuje za krótko, żeby nad Wisłą znaleźć półprzezroczystą marynarkę rodzimego wyrobu, ale chętnie przeczytam, że się mylę. Z drugiej strony Suit Supply kusi garniturami "pure linen" z luźnym krojem Roma. Warte 2,5k? Czy dać szansę Bytomiowi za 40% tej kwoty? Albo coś złożyć? Lancerto nadal ma czerwoną marynarkę Mr Vintage. Co sądzicie o zestawie z granatowymi spodniami? Może nie jeansami, a mniej lub bardziej spłowiałymi spodniami również lnianymi. Wreszcie, jakimi butami to dopełnić? Wpadły mi w oko (moje postanowienie wisi na włosku) zamszowe mokasyny Meermin w pięknym (na zdjęciach) miedzianym kolorze, bo i zamszowymi mokasynami wydają się stylizować te garnitury i marynarki producenci. Niestety, nie mają 7.5UK, a to ten rozmiar chciałbym porównać z 8, więc jeśli to dobry pomysł, chętnie bym zobaczył alternatywę. (A tak swoją drogą, czy paski Meermina są OK?) Najlepiej takimi butami, które sprawdzą się też bez marynarki. W zestawieniu z taką, kompletnie przypadkowo wybraną i wcale nie akurat impulsywnie kupioną w Otrium kurtką safari, która chwilowo mi do niczego nie pasuje? No i co pod spód? Czy kolorowe polo i lniane koszule mają alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 4 godziny temu, Dyjamentowski napisał: Wreszcie, jakimi butami to dopełnić? Wpadły mi w oko (moje postanowienie wisi na włosku) zamszowe mokasyny Meermin w pięknym (na zdjęciach) miedzianym kolorze, bo i zamszowymi mokasynami wydają się stylizować te garnitury i marynarki producenci. Niestety, nie mają 7.5UK, a to ten rozmiar chciałbym porównać z 8, więc jeśli to dobry pomysł, chętnie bym zobaczył alternatywę. (A tak swoją drogą, czy paski Meermina są OK?) Zamszowe loafersy wydają się być dobrym pomysłem do letnich stylizacji. Jako alternatywę możesz rozważyć ten model: https://klasycznebuty.pl/pl/p/Partigiani-7676-Snuff-Suede-Loafer/8298 4 godziny temu, Dyjamentowski napisał: Albo coś złożyć? Lancerto nadal ma czerwoną marynarkę Mr Vintage. Co sądzicie o zestawie z granatowymi spodniami? Może nie jeansami, a mniej lub bardziej spłowiałymi spodniami również lnianymi. Taki letni zestaw koordynowany tez powinien być w porządku. Osobiście jestem zadowolony z marynarek Mr Vintage. Ten konkretny kolor jest dość intensywny/mocny (opinia na podstawie zdjęcia), ale jeżeli dobrze się w takich czujesz i wyglądasz to jak najbardziej. Również połączyłbym marynarkę właśnie z granatowymi lub niebieskimi spodniami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Czerwoną marynarkę zdecydowanie bym sobie darował. Miałem kiedyś fazę na wyraziste kolory i wzory, dawno mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień Pasek będę miał w poniedziałek, to napiszę coś więcej. A tak te loafersy wyglądają na żywo, bo też się do nich przymierzałem: Pasek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 21 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień On 4/14/2024 at 7:24 PM, d_k said: Ten konkretny kolor jest dość intensywny/mocny (opinia na podstawie zdjęcia), ale jeżeli dobrze się w takich czujesz i wyglądasz to jak najbardziej. Również połączyłbym marynarkę właśnie z granatowymi lub niebieskimi spodniami. W realu jest taki bardziej rdzawy i nieco spłowiały, więc mimo porady przeciwko poważnie rozważam zatrzymanie. On 4/15/2024 at 10:55 AM, mosze said: Czerwoną marynarkę zdecydowanie bym sobie darował. Miałem kiedyś fazę na wyraziste kolory i wzory, dawno mi przeszło. I jaką polecasz? Raczej wolę ciemniejsze i bardziej wyraziste kolory ze względu na kontrast twarzy, ale jestem otwarty na eksperymenty. On 4/19/2024 at 2:47 PM, Ropóh said: Wyglądają idealnie. Zagadałem do Meermina i proponują mi zamówienie ich z realizacją za 30-35 dni, więc pewnie się skuszę. Czy dobrze rozumiem, że na krawędzi mają kawałek skóry licowej również w miedzianym kolorze? Czy to dla uniknięcia wycierania? Czy one jest kontrastowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień Tak, dokładnie, jest tam na krawędzi kawałek skóry licowej w kontrastowym kolorze. Mnie to właśnie nie pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 26 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień W dniu 14.04.2024 o 14:40, Dyjamentowski napisał: (A tak swoją drogą, czy paski Meermina są OK?) Cześć, Pasek odebrałem, chwilę noszony. Jest trochę jaśniejszy, jak na zdjęciu. Przyjemny zamsz podszyty od wewnątrz licową skórką, krawędzie woskowane. Jest dosyć sztywny, co mnie zaskoczyło. Wykończenie OK, taka średnia półka, porównywalny z paskami Berwicka. Klamra niklowana, w połysku, z nazwą firmy od wewnątrz (więc niewidoczną). Co ważne, jest z jednego kawałka (bez śrubki łączącej pasek z klamrą), nie ma możliwości regulacji długości. Kupiłem ten: https://eu.meermin.com/collections/mens-belts/products/104135-brown-suede Początkowo chciałem z Sartolane, ale brak kontaktu z ich strony, więc potestuję ten. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi