Non Vid Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 Bytom? Vistula? Massimo Dutti? Giacomo Conti? Które z dostępnych w Polsce garniturów/marynarek RTW nadają się według Was do kupienia off the rack i noszenia przez niezbyt wybrednego klienta, być może po lekkich poprawkach krawieckich? Które mają najlepszy stosunek jakości do ceny? Które można "w ciemno" kupować w sklepach z używaną odzieżą, a które na pewno sobie odpuścić? Interesują mnie przede wszystkim tańsze marki w miarę sensownej jakości. Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś miałby wydać 5k+ na RTW, to prawdopodobnie lepiej po prostu sięgnąć po MTM/bespoke. Osobiście niedawno odwiedzałem Vistulę i niestety — okazało się, że wszystkie ich marynarki są w super slim... ? Kupiłem jako eksperyment używaną marynarkę Bytom za 50 zł (oryginał tutaj https://bytom.com.pl/p-bh1-02-08b-marynarka-tivoli-b ) — poliestrowo-wiskozowa. Zaskoczyła mnie pozytywnie lekkością, przewiewnością i tym, że wcale nie wygląda plastikowo. Niestety, rękawy nisko przyszyte, co powoduje średnią mobilność. A Wy jakie macie doświadczenia? Cytuj
gajdowskip Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 Sprawdź markę Suitsupply w outlecie Otrium. Cenowo wyjdą najkorzystniej w stosunku do jakości. 1 Cytuj
kormox Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 1 godzinę temu, Myrkur napisał: Podobno bonus mg Najlepiej z kolekcji Jan Adamski. Cytuj
Myrkur Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Godzinę temu, kormox napisał: Najlepiej z kolekcji Jan Adamski. Tak, miałem na myśli właśnie tę kolekcję. Co prawda to klejonka, ale w tej cenie niczego innego trudno się spodziewać Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Bytom? Vistula? Massimo Dutti? Giacomo Conti?(…) A Wy jakie macie doświadczenia?Przy mocno ograniczonym budżecie celowałbym w wyprzedaże i outlety Massimo Dutti.Ew. TK Maxx ale to dla tak przynajmniej średnio zorientowanych, 90% rzeczy tam to straszny szajs, 9% od biedy ujdzie, 1% to perełki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi