janek87 Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Jak w temacie i nie jest to żart z okazji 1 kwietnia. Postanowiłem wrócić do formy, chcę kupić dres na siłownię. Są do wyboru albo obcisłe z elastanu i poliestru męskie leginsy i koszulki. w których człowiek się poci i wygląda bardziej jak kolarz. Z bardziej obszernych pozostają dresy BOSSa, ale te mają na piersi logo producenta i słabo to wygląda. Znacie producentów dresów z szerszymi spodniami z bawełny z dodatkiem kilka % elastanu, żeby się tak nie gniotły i miały minimalistyczny design lub w stylu lekko vintage ale bez przesady. I nogawki żeby nie były u dołu zwężane, bo przy przysiadach zbytnio to wszystko się napina. Dresy welurowe nieźle wyglądają, ale to poliester w składzie co najmniej 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Odzież sportowa powinna być zrobiona z włókien sztucznych, sedno problemu leży w ich jakości (tzn odpowiednie odprowadzanie wilgoci i oddychanie). Bawełna/ wełna nigdy Ci tego nie da. Wspomniani kolarze od lat nie jeżdżą w koszulkach z naturalnych tkanin. Sam sporo jeździłem zimą na rowerze i syntetyki świetnie chronią przed chłodem i odprowadzają wilgoć zarazem. Co do silowni - jeśli chcesz wrócić do formy to musisz się spocić i generalnie sponiewierać . Wg mnie do ćwiczeń nie trzeba więcej niż ciuchy z Decathlonu (obecnie wątpliwy wybór, ale zakładam, że to nie miejsce na tego typu dywagacje) czy linii sportowej z HMu. Zamiast jednego designerskiego dresu lepiej kupić kilka par spodenek (wg mnie w długich spodniach jednak gorzej się ćwiczy, zwłaszcza przy wykrokach/zakrokach/ przysiadach sumo itp) i koszulek. Powodzenia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 1 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Nike Dri-Fit i będzie Pan zadowolony👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 5 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec Odkopuję temat — czy macie do polecenia jakieś stylowe joggersy na siłownię? Szukam szarych, bez dużych logo, z raczej luźną nogawką, zwłaszcza na dole (chcę pod nimi nosić ściągacze do kolan, plus mam potężne łydki), bez tysiąca kieszeni. Dotychczas wszystkie które znalazłem są tapered, przez co moje łydki cierpią. 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 6 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec Ja kiedyś kupiłem takie dresy na Zalando, dobre, nawet wyglądają dość "elegancko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 11 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec Lonsdale London I niezmiennie przypomina mi się: PV__PL136_OLV_Youtube_Kinesso_Non-Skippable_Video_15”_EVERGREEN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandyspodatkowy Napisano 25 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień Częste skojarzenie - w garniturach ucieka się od poliestru i sztuczności, a dla sportu to jest strzał w 10. Bawełna podczas biegania namaka i raz że jest ciężka, a dwa że wiatr mam wrażenie mocniej człowieka przeszywa. Polar też dużo lepsze wyjście do sportu, chociaż wełnę (szczególnie merino) się poleca do zastosowań sportowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi