Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mpigeon Napisano 18 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Cześć. Nazywam się Mateusz i mam swoją małą pracownię skórzaną Moje początki pracy ze skórą sięgają 2016 roku. Zaczynałem od tworzenia pasków do zegarków i z czasem ucząc się kolejnych technik skórzanego rzemiosła zacząłem poszerzać swoje horyzonty. Na dzień dzisiejszy tworzę głównie paski do zegarków, portfele czy card holdery, ale czasami też inne małe akcesoria. W pracy wykorzystuję tylko tradycyjne metody, a każdy produkt jest szyty przeze mnie wyłącznie ręcznie. Przeważają u mnie skóry egzotyczne takie jak krokodyl, noga strusia, rekin, pyton czy łosoś, który jest moim ostatnim odkryciem. Skóry bydlęce używam najczęściej jako wnętrza card holderów czy portfeli. Bardzo też lubię stare ładownice szwajcarskie jako materiał na paski do zegarków. Paski z nich są wyjątkowe.Większość rzeczy, które robię z nogi strusia, krokodyla czy rekina są barwione przeze mnie farbami jednokolorowymi lub specjalnymi do skór łuskowatych z efektem two-tone. Czas najwyższy, żeby coś pokazać. Na początek, żeby nie było za dużo, kilka ostatnio skończonych rzeczy. Będę sukcesywnie dodawać dużo więcej zdjęć z obecnych jak i przeszłych realizacji Paski do zegarków z krokodyla, nogi strusia i łososia Card holdery z łososia, cordovanu i nogi strusia 25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mpigeon Napisano 3 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2021 Pare ostatnich realizacjiCzekoladowy krokodyl nilowy do Omegi MoonwatchaJeden z bardziej odjechanych pasków jakie ostatnio robiłem. Ręcznie barwiony przeze mnie zielono-żółty przecierany krokodyl nilowy. Standardowo zamontowane ma teleskopy do szybkiej zmianyDawno nie robiłem żadnego portfela, wiec zrobiłem dwa pierwszy zacząłem robić z myślą o sobie, żeby w końcu mieć jakiś porządny portfel, ale w trakcie pracy się rozmyśliłem i postanowiłem puścić go w świat. Drugi zrobiłem z rozpędu także jakby komuś z Was któryś się spodobał, to są do wzięcia obydwa są zrobione z nogi strusia, które, tak jak krokodyla powyżej, sam barwiłem i wykańczałem. Środki portfeli są w pełni podszyte skórą roślinnie garbowaną z topowej garbarni włoskiej. Żadnej surowizny w środku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 4 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2021 Ten granatowy to już w zasadzie mój 🙂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mpigeon Napisano 9 Listopad 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2021 Odświeżam temat, bo dawno nic tutaj nie pokazywałem, a cały czas coś się tworzy Taki zestaw portfel + card holder zrobione z ciekawej skóry ghost camo i granatowym środkiemKolejny, trochę mniejszy, portfel z nogi strusia w ciemnym brązie i ciemnobrązowym środkiemNa koniec trzy paski wykonane ze starych ładownic szwajcarskich. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mpigeon Napisano 18 Listopad 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2021 Kolejne dwa paski skończone - tym razem robione pod zapięcie motylkowe Omegi. Zielony krokodyl i brązowy rekin. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mpigeon Napisano 6 Grudzień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2021 Pasków pod zapięcie Omegi ciąg dalszy. Tym razem brązowy struś, i łososie - czarny, brązowy i oliwkowy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mpigeon Napisano 23 Kwiecień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Dawno nie robiłem żadnego portfela czy etui na karty to poszło hurtem. Wszystko ze zdjęć jest dostępne od ręki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Jak zwykle, solidne 2/10 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 7 minut temu, Pepo napisał: Jak zwykle, solidne 2/10 😎 A kolega to ma jakieś problemy z insta czy już jest na etapie selekcji klientów ? 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mpigeon Napisano 2 Czerwiec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 Kilka ostatnich realizacji. Etui na karty z brązowej vacchetty połączonej z rekinem z dwóch stron.Biały krokodyl nilowy do damskiej Omegi Speedmaster pod zapięcie motylkoweDwa ręcznie barwione krokodyle nilowe do Paneraia. Zielony jest barwiony specjalną farbą do skór łuskowatych z efektem two-tone. Sporo jest ręcznego przecierania nawet przy takim małym kawałku, ale efekt końcowy jest ciekawy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mpigeon Napisano 23 Czerwiec 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2022 Kolejne gady skończone. W końcu dotarła do mnie dostawa nóg strusia.Udało mi się też umieszać ładny BRG kolor do krokodyla. Długo próbowałem i w końcu jest. Na nodze strusia jest trochę jaśniejszy, bo baza jest jaśniejsza. Ale też jest ładny, soczysty Kolor taupe też ładnie siedzi na strusiu. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mpigeon Napisano 22 Lipiec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2022 Trzy kolejne paski pojechały cieszyć kolejne osoby Dwa krokodyle, czarny i english bridle, oraz ciemnobrązowy cielak. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi