kikikryspi Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Cześć wszystkim. Jestem studentem projektowania mody i podszedłem do tematu szycia marynarki. Konstrukcję tworzę sam, w szyciu korzystam z pomocy. Mam pytanie, które (tak myślę) tyczy się konstrukcji marynarki- otóż kiedy zakładam ją na siebie, ale też na wieszaku, klapy odstają od frontu marynarki. I nie chodzi mi tutaj o załamania między ciałem a marynarką, ani miejsce między ciałem a klapami, a chodzi o efekt, jakby „powietrze podnosiło klapy od spodu” w miejscach, w których klapy załamują się i powinny leżeć „płaściej”. mam nadzieje, że jakkolwiek obrazowo udało mi się to opisać. czy mógłby ktoś podpowiedzieć w czym jest problem? uwaga- jeszcze nie mam takich umiejętności i nie znam krawca, który miałby, żeby ogarnąć tematy związane z wkładami, watami etc. Klapy zwyczajnie podkleiłem flizeliną. pozdrawiam i dzięki z góry krystian Cytuj
Nawrot Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Wrzuć zdjęcie z zaznaczonym miejscem, o które Ci chodzi. Cytuj
Ernestson Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dawaj zdjęcie ale pierwszy podejrzenie to to, że obłożenie klap przyszyłeś bez naddania na ich wywinięcie i coś ciągnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi