kikikryspi Napisano 16 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2021 Cześć wszystkim. Jestem studentem projektowania mody i podszedłem do tematu szycia marynarki. Konstrukcję tworzę sam, w szyciu korzystam z pomocy. Mam pytanie, które (tak myślę) tyczy się konstrukcji marynarki- otóż kiedy zakładam ją na siebie, ale też na wieszaku, klapy odstają od frontu marynarki. I nie chodzi mi tutaj o załamania między ciałem a marynarką, ani miejsce między ciałem a klapami, a chodzi o efekt, jakby „powietrze podnosiło klapy od spodu” w miejscach, w których klapy załamują się i powinny leżeć „płaściej”. mam nadzieje, że jakkolwiek obrazowo udało mi się to opisać. czy mógłby ktoś podpowiedzieć w czym jest problem? uwaga- jeszcze nie mam takich umiejętności i nie znam krawca, który miałby, żeby ogarnąć tematy związane z wkładami, watami etc. Klapy zwyczajnie podkleiłem flizeliną. pozdrawiam i dzięki z góry krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 16 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2021 Wrzuć zdjęcie z zaznaczonym miejscem, o które Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Dawaj zdjęcie ale pierwszy podejrzenie to to, że obłożenie klap przyszyłeś bez naddania na ich wywinięcie i coś ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi