Tabletka Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Okazuje się, że niekoniecznie za luksusy np. samochody i perfumy trzeba zapłacić w Polsce więcej. Polaka potrafi oskubać nawet "taki LIDL" na głupich ciasteczkach. W artykule poniżej porównanie ceny tych samych ciastek produkowanych na Europę wschodnią i zachodnią. http://www.wykop.pl/ramka/1089171/jak-r ... zie-lidla/ Swego czasu przeprowadziłem eksperyment. Przez kolejne 3 miesiące robiłem zakupy TYLKO w hipermarkecie a przez kolejne 3 - tylko w w sklepie osiedlowym. Wszystko bardzo dokładnie spisywałem. Okazało się, że za produkty spożywcze płacę znacznie mniej w sklepie osiedlowym. Dodatkowo czas poświęcony na zakupy skrócił się do kilku minut zamiast... godzin na hali. Zastrzegam się - mieszkam pod Warszawą. Wiem, że w Warszawie wygląda to inaczej. Ciekaw jestem czy z krawiectwem typu MTM nie jest podobnie. Na zachodzie, taniej a u nas krocie. Za ostatni garnitur od znakomitego warszawskiego krawca (który nie jest Zarębą) zapłaciłem 3200 złotych razem z materiałem. To chyba też znacznie taniej niż dostępne w Polsce, a wykonywane we włoszech MTM. ....... a tak się zeźliłem. Te ceny , ta pogoda... dobrze, że dzisiaj idę na wódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Za ostatni garnitur od znakomitego warszawskiego krawca Może napisz coś na ten temat w przewodniku miejskim zamiast analizować polityke cenową Lidl'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 i kto to jest Zaręba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 i kto to jest Zaręba? Robi kaszkiety na Kopernika, zresztą bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi