AlienGBL Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Witam forumowiczów! :) Mam prośbę o rozpoznanie rodzaju skóry i wskazówek odnośnie pielęgnacji. Zakupilem w zelszym tygodniu buty: http://www.cottagesinshimla.com/timberland-icon-collection-6-inch-premium-chelsea-mens-teak-trailblazer-shoes-boots-and-booties-p-298.html (link przykładowym - na stronie już nie ma ;) ) Skóra opisana jako skóra naturalna z garbarni klasy lwg. I nie mam pojęcia czym je pielęgnować. Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Ja bym nie używał żadnych kosmetyków bo lubię jak się skóra patynuje, a tu mamy ładną skórę która jest naturalnie woskowana i będzie się fajnie starzeć. Jeśli jednak chcesz aby buty wyglądały jak nowe wystarczy pommadier saphira lub jego odpowiednik. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienGBL Posted March 31, 2020 Author Report Share Posted March 31, 2020 Dziękuje za odpowiedź Czyli zadnego natluszczania etc skoro jest skóra woskowana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 W zasadzie każdy kosmetyk do pielęgnacji zawiera woski które odżywiają skórę, ale nie ma potrzeby natłuszczania nowych butów odrębnym kosmetykiem, szczególnie że nie idziesz z nimi na biegun. Nigdy nie stosowałem tłuszczu do butów (innych niż górskie) i przez te wszystkie lata każde z kilkunastu par ładnie się starzeją, a cholewki wyglądają zdrowo. Z czasem doszedłem do tego że mniej znaczy więcej, jak czytam o 5 czy 6 różnych kosmetykach do oxfordów albo o impregnacji po zakupie to tylko mogę się uśmiechnąć. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts