Skocz do zawartości

[WARSZAWA], Kapelusze EVITA i Tonak, Nowaka-Jeziorańskiego 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Warszawie wreszcie zaczął padać śnieg i zrobiło się chłodniej, więc trzeba będzie zacząć chronić głowę przed zimnem i wiatrem. Jak sugeruje Autor książki "Gentleman. Mam zasady" czapki są dobre dla służby, elity noszą kapelusze.

BTW - jak łatwo dołączyć do elity ;-)

W najbliższych dniach (po 15.01`12) ma zostać otworzony przy ul. Nowaka-Jeziorańskiego 7 (w wieżowcu na tyłach CH Promenada) sklep z kapeluszami firmy Evita. Firma produkuje damskie i męskie kapelusze pod swoją marką oraz jest przedstawicielem czeskiego Tonaka. Kilka dni temu kupowałem homburga Evity i fedorę Tonaka w ich głównej lokalizacji przy Białowieskiej 2 i wtedy dowiedziałem się o sklepie.

Być może pojawi się ciekawy dla nas punkt na mapie Warszawy, bo sklep ma także oferować doradztwo w zakresie doboru kapelusza do fizjonomii klienta i wykonywać kapelusze na miarę (damskie i męskie).

Dzisiaj przy okazji zakupów w Promenadzie zajrzałem pod podany adres. Sklep był jeszcze zamknięty, ale ekspozycja kapeluszy wyglądała na ukończoną.

Z moich ostatnich zakupów jestem zadowolony więc wybiorę się do Evity po kolejne kapelusze. Warto dodać, że ceny były b. atrakcyjne - za dwa kalepusze, w tym Tonaka zapłaciłem mniej niż wynoszą ceny jednego Tonaka w innych sklepach lub na aukcjach.

strona firmy: http://www.evitahats.pl/kapelusze_filcowe.html

Pozdr,

wojvv

Opublikowano

TOMAK? Czy aby Kolego wojvv na pewno? Nie Tonak to przypadkiem?

(...)

Oczywiście Tonak (skrótowiec od czeskiego TOvarna NA Kloubuky = Wytwórnia Kapeluszy). Dziękuję za zwrócenie uwagi na pomyłkę Kolego frankenstein.

Poprawię w tytule wątku i w poście.

Pozdr,

wojvv