qvist Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Czołem Panowie, Lecę dzisiaj do Japonii na dwa tygodnie, głównie Tokio, ale odwiedzę też Osakę i okolicę na kilka dni. Czy możecie mi polecić ciekawe sartorialne butiki i inne miejsca, gdzie mógłbym się zaopatrzyć w stylowe akcesoria (poszetki, krawaty, szaliki etc.)? Z góry dzięki za polecenie sprawdzonych miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 @qvist sorry, że trochę chyba obok tego o co pytasz, ale ja na pewno zawitałbym do showroomu: http://yoheifukuda.jp Tak dla popatrzenia;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 @qvist Jakiegoś konkretnego butiku niestety nie znam, ale jeżeli już coś z dodatków tam kupować, to takie, które są robione z materiałów (na kimono) tkanych tradycyjnymi metodami i w typowe wzory tamtejsze. Polecam generalnie Kyoto. To dla Japonii to, co dla nas Kraków. Warto poszukać czegoś z materiałów tkanych tradycyjnymi metodami w manufakturze Nishijin. Krawaty można nabyć w w luksusowych domach towarowych. no i pewnie też w historycznej dzielnicy o tejże nazwie. Jeżeli w tym mieście będziesz, to polecam zwiedzenie Kyoto Central Station. Ciekawa nowoczesna architektura i dużo luksusowych sklepów, w których zawsze coś można znaleźć. Poza tym to akcesoria sartorialne są w Europie lepsze i tańsze. Produkty włoskie są w Japonii na topie. Ja dostałem w prezencie z Japonii szalik i krawat Burberry. 😂 O ubrania wprawdzie nie pytasz, ale podpowiem, że z powodu specyficznych proporcji notorycznie za krótkie są tam dla nas w gotowcach rękawy i nogawki. W poszukiwaniu artykułów z niższej półki to warto wejść do Uniqlo. To marka japońska, a w Europie nie jest częsta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi