Jump to content

[WARSZAWA] Pracownia Rękwiczek Jan Koziarski

torunianin
 Share

Recommended Posts

W poszukiwaniu odpowiednich rękawiczek odwiedziłem większość czołowych pracowni w Warszawie. Niestety okazało się, że w poszukiwanym przeze mnie jasnobrązowo-rudym odcieniu i w dużym rozmiarze nie mogłem nic zmienić. Jeszcze na starym forum pojawił się dość wyczerpujący opis pracowni rękawiczek p. Jana Koziarskiego z Ogrodowej.

http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 9,139.html

Ostatecznie trafiłem więc do p. Jana. Efektem tego było zamówienie jeden pary z bardzo delikatnej skóry koziej ocieplanej na miarę. Wewnątrz zdecydowałem się na skórę licową, a na zewnątrz na zamsz. Druga para ze świni nie jest na miarę. Udało się akurat trafić z rozmiarem. Rękawiczki są cienkie i bez ocieplenia, dzięki czemu świetnie się w nich prowadzi samochód.

Poniżej efekty

Rękawiczki na miarę:

Niestety ze względu na słabe oświetlenie (sztuczne światło), na zdjęciach nie widać całości uroku i koloru skóry. Naprawdę polecam połączenie skóry licowej z zamsze. Daje to świetny efekt.

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Rękawiczki gotowe:

Dołączona grafika

Tam jest pomyłka i powinno być "ze świni":) Ceny gotowych rękawiczek od 120 w górę zależnie od materiału. Te moje kosztowały 160 zł, ale dostałem rabat z racji tego, że szyłem na miarę.

Na miarę rękawiczki kosztują od 220 wzywż zależnie od materiału.

Największą zaletą tego zakładu jest bardzo duży wybór skór.

Od jakiegoś czasu kuszą mnie irchowe rękawiczki. Do tej pory starałem się rękawiczki kupować, z tego powodu, że strasznie je gubię. Zdarzało się, że w jednym sezonie potrafiłem zgubić 5-6 par :cry:

Czas jednak dojrzeć. A i jeszcze mam jeden powód, dla którego rękawiczkowy bespoke byłby wskazany :)