Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 21 Styczeń 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Dzisiaj krótko opiszę dość nietypowe jak na warunki forumowe zamówienie - płaszcz, który pracownia Andells zrealizowała dla mojej Narzeczonej Przy okazji którejś z wizyt związanych z szyciem mojej marynarki, @Andells pokazał nam próbkę świetnej tkaniny - wełny wielbłądziej o bardzo wysokiej gramaturze, idealną na płaszcz. Ponieważ ja posiadam ich wystarczająco dużo (w tym jeden w zbliżonym kolorze), a żaden nie wykazuje zbytnich oznak zużycia, nie potrafiłem w żaden sposób uzasadnić zamówienia. Na szczęście okazja nie przepadła, bo udało mi się przekonać Narzeczoną, że to idealna okazja na wypróbowanie szycia miarowego i w ten sposób zaczęła się przygoda. Cały proces potrwał niecałe 3 miesiące. Pierwsze spotkanie polegało na zebraniu wymiarów oraz ustaleniu tego jak płaszcz ma wyglądać. Pani Joanna była jak zawsze bardzo pomocna i mam wrażenie że bardzo ją cieszyła możliwość pracy dla odmiany nad damskim elementem garderoby Ostatecznie podjęta została decyzja, że będzie to dwurzędowa dyplomatka do kolan, z pojedynczą szlicą, naturalnymi ramionami i ciętymi kieszeniami. Pierwsza przymiarka odbyła się niedługo potem, ale była dość szczególna. Otóż pracownia przygotowała specjalny próbny płaszcz z bawełnianej białej tkaniny (coś jak fartuch lekarski), który miał pomóc zwizualizować jak będzie wyglądał końcowy efekt i upewnić, że początkowe założenia są słuszne. Następnie odbyły się dwie przymiarki i ostatecznie w zeszłym tygodniu nastąpił odbiór. Efekt jest moim zdaniem bardzo dobry i prezentuje się następująco: 21 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi