Dyjamentowski Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 Mam marynarkę od garnituru Bytomia, która, jak to w Bytomiu, ma dość mocno wypełnione ramiona. Nie przeszkadza mi to wizualnie, ale w zimę powoduje, że nie mieści się komfortowo pod płaszczem. Marynarka się roluje, podwija, wyłogi układają pod dziwnym kątem... W zasadzie w ogóle się nie mieści. Jest jakieś eleganckie wyjście w tej sytuacji? Może jakaś technika naciągania okrycia wierzchniego, taka łyżka na plecy? Kombinuję, bo lubię ten garnitur. Nieźle wygląda, nie wyciera się za mocno nawet na nowych abrazyjnych tapicerkach foteli (skąd ta moda? winię wegetarian), a i spodnie można tanio dokupić, czyli idealny do pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmermann Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 Mam podobnie z jedną marynarką Vistuli i nie noszę jej pod płaszczem właśnie w obawie że coś się odkształci w ramionach, czy w klapach 😕 Wypruć wypełnienie z ramion marynarki można, ale sam tego nie robiłem, a na forum czytałem że rezultat tej przeróbki bardzo niepewna. Ja bym na Twoim miejscu odpuścił i przeczekał do wiosny. edit: dodam, że mam tak w płaszczu dosyć ciasno dopasowanym w ramionach, pewnie to też jest przyczyna, bo dobrze pod nim leżą tylko marynarki ze znikomym wypełnieniem. W drugim płaszczu mam więcej luzu i po ponaciąganiu marynarki tak, żeby leżała dobrze jest okej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted January 3, 2019 Report Share Posted January 3, 2019 Wypruwałem (rękami mojej krawcowej) poduszki w 3 marynarkach, efekt: te 2 Vistuli jak dla mnie bardzo dobry, wszystko się ładnie układa, w trzeciej z Bytomia średni, trochę materiał się marszczy, powyżej barków. Ogólnie mam dobre odczucia, ale to pewnie zależy sporo od krawca. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts