Ernestson Napisano 23 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 A tak, wiem o mundurach historycznych ale tam w zasadzie wszystko było inne, szczególnie rękawy. Sam najbardziej lubię huzarskie ale z końca XIX w. (mój awatar ) W tych z kolei plecy leżały gładko za to tył rękawów mocno się marszczył. Ogólnie nie ma tu żadnych tajemnic. Niczym nieskrępowany komfort ruchu poza wysoko skrojoną pachą wymaga jeszcze zapasów materiału (z tyłu i z dołu). Ten nadmiar można dać na plecach albo na rękawach albo i tu i tu ale zawsze będzie się to wiązało z jakimiś fałdami które nie wyglądają estetycznie. Tak wielki komfort ruchów nie jest już na co dzień potrzebny (w końcu nikt nie dojeżdża do pracy na koniu ani nie musi nabijać muszkietu) więc zwyciężyła estetyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 "atawizm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 co "atawizm"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 nie potrzebujemy aż takiej wygody jeżeli nie musimy nabijać muszkietu = stosunkowo duże kły u człowieka; znaczy coś co było potrzebne kiedyś (teraz zbędne) a pozostałości są; taki żart słowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 No tak, nie załapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 25 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2015 Nie oceniając powyższych zdjęć zamieszczam link to wideoklipu, To co Freddie robi około 3 minuty i jak zachowuje się marynarka to majstersztyk https://www.youtube.com/watch?v=_Jtpf8N5IDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi