kamil Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Czy ktoś kupował może w tym internetowym sklepie (lokalizacja fizyczna - Singapur). Na ich stronie, http://www.hst.com.sg/index.html , jest spory wybór, m. in. markowych tkanin takich jak Scabal czy Dormeuil. Wełny Scabala można tam kupić już za 70 USD za metr, czyli co najmniej 2 x taniej niż u warszawskich krawców. Nie wiem jak z dostawą - nie znalazłem na stronie informacji, przed chwilą wysłałem zapytanie. Będę wdzięczny za informacje o Waszych doświadczeniach z tym dostawcą (i - ewentualnie - z Urzędem Celnym!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Korciło mnie nie raz żeby tam kupić, ale jednak się nie zdecydowałem. Jednak chcę zobaczyć materiał przed zakupem, jaki ma kolor, fakturę. Najlepsze zdjęcie tego nie odda. Co do Scabal widziałem, że zadałeś pytanie w Ogłoszeniach. Ja tam właśnie zamówiłem materiał na spodnie i marynarkę w Atelier Scabal na Bagateli. Cana wyglądała nieźle, ale będę chciał ją porówać do ceny u Warszawskich krawców, ktorzy mają materiały od innego dostawcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Myślę, że dobra opcją jest zamówienie próbek,, które kosztują ok. 6-10$, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 ^ ^ ^ Świetnie, że jest taka opcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Byłem tam wczoraj, ciekawy wybór jeżeli ktoś lubi pinstripe. Szarości też dość sporo, granat wyprzedany. Na miejscu dostępne są też starsze tkaniny, których nie ma na stronie, cena ok. 200zl/metr. Tkaniny koszulowe to Albini, Thomas Mason, Acorn i kilka innych sprzedawanych pod własną marką sklepu - Gianfranco Fila. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts