Popular Post damiance Posted July 14, 2018 Popular Post Report Share Posted July 14, 2018 Koledzy, w Sank-Petersburgu miałem przyjemność odwiedzić sklep firmowy Павловопосадская платочная мануфактура (Pavlovo Posad Shawl Manufactory). Firma jest bardzo znana - jak się okazuje nie tylko w Rosji - z produkcji chust / szali wełnianych. Pośród olbrzymiej oferty dla kobiet znalazłem kilka ciekawych szalików męskich. Poniżej zdjęcia 3 zakupionych egzemplarzy. Wykonane są z jednego kawałka tkaniny w 100% wełnianej, drukowanej. Szaliki o wymiarze 27x140 cm są dwustronne - tkanina o wymiarze ok. 55x140 złożona jest na pół i zszyta szwem wewnętrznym. Brązowy szalik ma nadrukowane dwa różne desenie. Na metce każdego szalika jest drukowane imię i nazwisko projektanta i oznaczenie kontrolera. W sklepie oglądałem też szaliki jedwabno-wełniane, ale wzornictwo nie przypadło mi do gustu. Byłem też bliski zakupu szala 60x150, ale po informacji od sprzedawczyni, że to damski model rozmyśliłem się (w sumie żałuję bo nadruk był na prawdę ok, nie wyglądał na damski) Jeżeli będziecie w Rosji to polecam zainteresowanie się tymi szalikami. Cena jak na nasze warunki jest rewelacyjna 800-1100 rubli za sztukę (1000 RUB = 60 PLN). Firma ma na terenie Rosji sieć około 50 sklepów firmowych i kooperujących. Najlepsze ceny są w sklepach firmowych. Udostępniona jest też sprzedaż internetowa, ale wyjściowa stawka za przesyłkę do 0,5 kg to 25.80 EUR (+ wszelkie niedogodności zakupów spoza UE). Oferta na stronie jest mniejsza niż na miejscu w sklepie (dostępne są wzory z poprzednich lat). http://platki.ru/en/ Jedna istotna uwaga: firma sprzedaje w sklepach towar w gatunku I i II. Gatunek drugi (oznaczenie ma metce "standartnyj") ma małe defekty produkcyjne, niekiedy na prawdę trudne do zauważenia. Takie egzemplarze są oczywiście tańsze. Z tego co wiem, ma stronie internetowej oferowany jest tylko I gatunek, ale jest niezerowe ryzyko niedokładnej kontroli w fabryce. 2 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts