Skocz do zawartości

Pastowanie i woskowanie - kolejność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szacownych Kolegów

ma pytanie jak w temacie - zakupiłem wosk konserwujący i teraz dumam najpierw położyć wosk, a potem pastę, czy też zgoła odwrotnie? 

Czy przy takim zestawie stosować też renowator Shapire?

Opublikowano
20 minut temu, gregx napisał:

W tym tutorialu nie ma do końca zawartej odpowiedzi na moje pytanie. Wosk - pasta czy pasta -wosk

"Kompleksowa pielęgnacja butów" - jest opisane krok po kroku, jak dla mnie zrozumiale. Poza tym nie musisz zakladac od razu nowego watku, skoro jest juz jeden na ten temat.

Opublikowano
Godzinę temu, gregx napisał:

Siata ten wosk to Avel Renovateur więc dlatego pytam. Jak widzisz Velahrn podaje odwrotną kolejność :-D

Avel to krem, nie wosk. Woskiem jest np. saphir pate de lux. Najpierw kremujesz (bo rozumiem, że to oznacza dla ciebie pasta?), a potem kładziesz twardszy wosk.

Opublikowano

Avel to krem, nie wosk. Woskiem jest np. saphir pate de lux. Najpierw kremujesz (bo rozumiem, że to oznacza dla ciebie pasta?), a potem kładziesz twardszy wosk.

Stąd wzięła się dyskusja i moje pytanie. Uściślajac definicyjnie naszą dyskusję- czy w opinii kolegów najpierw kładziemy przedstawiony na zdjęciu wosk regeneracyjny (nie mylić z woskiem używanym do wykończenia lustra) a następnie pastę (krem)?

zdjęcie etykiety oczywiście z opakowania.

ec834c5ade5fea2177fbe32a41b9cdf6.jpg6cef71d651c97ffcfcceae3985556878.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To jest krem regeneracyjny, używasz go np 2x w roku, gdy chcesz dodatkowo skórę nawilżyć, zwykle po zdjęciu starych warstw. Na bieżąco używasz kremów w odpowiednim kolorze, a do twardych części buta typowej pasty twardej, z dużą ilością wosku i polerujesz.

• Oceniam pozytywnie 1