Dapi Napisano 24 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2017 Chodzi za mną taki Citizenw automacie http://www.crazytime.pl/product-pol-3251-CITIZEN-NH8350-59L.html Nie znalazłem nigdzie opinii i użytym mechanizmie - choćby dokładności. w ogóle mało jest o automatach od Citizena Może ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2017 Proszę poprawić jeśli się mylę, ale siedzi tam chyba mechanizm Miyota 8200. Jest to dość dobry mechanizm, choć generalnie zegarki automatyczne za kilkaset złotych to zawsze kompromis, jak eleganckie buty za trzy stówy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 25 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 Serwus Nie mam nic do citizena ale za kwotę do wydania (około 600 zł) rozważyłbym jakiegoś Orienta lub nawet Seiko, da się coś znaleźć podobnego w założonym budżecie no i przynajmniej werki fabryczne PS. nie podobają mi się rzymskie cyfry na cyferblacie, arabskie są ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 25 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 Seiko są za małe w automacie, a Orienty słabo wykonane w tej cenie. Wydaje się że Citizen w takiej cenie powinien mieć dobry stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 @Dapi Jeśli Ci się podoba to bierz; fajny jest a przy tej cenie nie zbankrutujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayJ Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 Kupiłem jakiś tydzień-dwa temu podobny model, ale z innym kolorem cyferblatu - NH8350-83L. Wymieniłem do niego tylko pasek (bransoleta niespecjalnie do niego pasuje) i efekt mam identyczny jak na zdjęciu poniżej: U mnie pasek to Hirsch Duke. Wygląda super, to na pewno zastrzeżeń do mechanizmu na razie nie mam, ale też za krótko użytkuje aby coś więcej napisać. Polecam ewentualnie recke na yt, trochę omawiają mechanizm https://www.youtube.com/watch?v=Mb5W0BJxsmA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayJ Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Żeby nie być gołosłownym - poniżej zdjęcie z pracy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi