faber Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Koledzy, potrzebuję pomocy: W tym roku przyszedł czas na 50 urodziny moich rodziców. I tutaj pomoc w wyborze prezentu dla mamy jak i taty. Na każdy z prezentów chcę przeznaczyć około 2k, ale nie jest to mocno sztywna kwota. Moje pomysły : dla mamy - wyjazd do Paryża na weekend/3 dni ( jej marzeniem jest zobaczyć Paryż i wieże Eiffla ) - może ktoś z was ma doświadczenia z takimi wyjazdami? Chodzi mi raczej o wyjazd zorganizowany ( mama nie zna języków obcych ) . W internecie można znaleźć sensowne oferty, ale jakieś opinie mogłyby pomóc z podjęciem decyzji. Co do innych prezentów, mama raczej nie nosi biżuterii, więc ten pomysł odpada. dla taty - marzy mu się zegarek Omega w automacie, modelu nie podał więc jest tutaj spora dowolność, takie stare marzenie, jakie chciałby spełnić, jednak sam nie kupi sobie takiego zegarka ( "bardzo ładny, ale mam przecież jeden, już mi starczy). Cały czas mówi, że chciałby zegarek z datą produkcji 1967 ( rok jego urodzin ) i tutaj moja prośba. Może któryś z kolegów chciałby sprzedać, albo pomóc znaleźć mi taki egzemplarz, w który warto zainwestować? Oczywiście jestem w stanie jakoś wynagrodzić czas poświęcony na pomoc. Tutaj kwota zwiększa się do około 4k, ponieważ mama też chce się dołożyć. Z góry dziękuje za pomoc i miłego weekendu Cytuj
lubo69 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Znalazłem coś takiego; sam chciałbym dostać, gdyby moje Dzieciaki za dwa lata wpadły na taki pomysłhttps://auction.catawiki.com/kavels/10832855-omega-geneve-men-s-wristwatch-1967?utm_content=53681&amc=con.Catawiki.53681.63291.77615&utm_source=pn&utm_medium=affiliateWedług mnie legit, może jeszcze ktoś znający się lepiej ode mnie wyrazi swoje zdanie. 4K to sporo jak na 50-letni zegarek, jeśli jest trochę czasu (i znasz języki), można szukać na chrono24. Cytuj
Egonax Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zegarek: http://www.chrono24.pl/search/index.htm?dosearch=true&manufacturerIds=187&maxAgeInDays=0&pageSize=30&priceTo=4000&redirectToSearchIndex=true&sortorder=0&yearBought=1967 https://allegro.pl/bizuteria-i-zegarki?string=Omega 1967&price_to=4000&order=pd&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-biz-1-2-0222 Cytuj
faber Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 @lubo69 4k to max, jeśli coś zostanie to chętnie zainwestowałbym to w jakiś pasek do tego zegarka u naszych forumowych kolegów czy coś dodatkowego. Co do chrono24, w angielskim się dogadam, ale chodzi o to, że kompletnie nie znam się na zegarkach. Tutaj najbardziej ucieszyło by mnie znaleźć kogoś kto by przykładowo pomógł mi znaleźć aukcję, w przypadku kupna zegarka z Polski - podjechać, sprawdzić, polecić zegarmistrza do przeglądu. Wolę mieć wszystko na tip-top, żeby potem nie być na siebie zły, że mogłem wybrać inny/spytać kogoś itp. Ale zegarek bardzo ładny i mam go na oku, dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi